Rusya Azerbaycan'ı işgale mi hazırlanıyor?

Rusya Azerbaycan'ı işgale mi hazırlanıyor?

44 gün süren savaştan sonra Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları geri alan Azerbaycan, yapılan anlaşma gereği Rus Barış Gücü’nün Karabağ’a konuşlanmasını kabul etti. Rus askerinin Azerbaycan’a gelmesine tepkiler devam ediyor.

SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) dağıldıktan sonra Kafkaslarda başlayan kaos devam ediyor.

Ermenilerin Rusya’nın da desteği alarak Azerbaycan’a karşı başlattığı saldırılar, 1990’da Rus ordusunun Bakü’ye girmesi ile devam etti. 1993 yılına gelindiğinde, Ermeniler Azerbaycan’ın yüzde yirmisini işgal etmişti. Ruslar Bakü’ye girememiş ancak destek verdiği Ermeniler, 1993 yılına kadar terör ve katliamlara devam ederek Azerbaycan’ın yüzde yirmisini işgal etmişti.

O tarihten sonra Rusya’nın Kafkaslarda büyüme ve işgal planları son bulmadı. Sonrasında Gürcistan ve Ukrayna’ya karşı giriştiği işgal harekatları, Kırım’ı işgal etmesi ile devam etti. 

Son olarak Rusya’nın Karabağ’a asker göndermesi ile gözler Azerbaycan’a çevrildi.

RUSYA AZERBAYCAN’I İŞGAL EDEBİLİR Mİ?

Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Üyesi ve yazar Yasemin Karakoyunlu’nun iddiası bu yönde. 

Karakoyunlu daha önce yazdığı bir yazıda, Rus askerinin Karabağ’a gelmesini sert bir şekilde eleştirerek, "Karabağ'ı Ermenilerden aldık Ruslara verdik" ifadelerini kullanmıştı.

 

Karakoyunlu, Rusya’nın SSCB’ni yeniden kurmak istediğini belirterek, “Rus orduları Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan’ı işgal edebilir” dedi.

 

Yasemin Karakoyunlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

 

Putin'in SSCB'yi yeniden kurmak istediğini unutmayın. Bu açıklamanın ardından yapmak istediği Kafkasya 2020 askeri tatbikatlarını da unutmayın. Rusya Karabağ'da askeri üsler kuruyor. Uzun zamandır Osetya ve Abhazya'da bulunuyor. Rus ordularının buraya hareket edip Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan'ı yeniden işgal edebileceğini unutmayalım ...

 

yasemen-az.JPG

 

 

susa-nasil-kurtuldu.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

İran'da Şuşa'nın işgalden kurtulması böyle kutlandı

İran'da Şuşa'nın işgalden kurtulması böyle kutlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.