Rusya Genelkurmay Başkanı duyurdu: Suriye'den Türkiye'ye petrol konvoyu

Rusya Genelkurmay Başkanı duyurdu: Suriye'den Türkiye'ye petrol konvoyu

Ortadoğu’da hareketli günler yaşanıyor. Rus istihbaratının elde ettiği bilgilere göre; Fırat'ın doğusundan Irak ve Türkiye’ye petrol taşınıyor.  

Suriye’de Türkiye ile ortak hareket eden Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, dünya gündemine oturacak açıklamalarda bulundu. Başkan Valeriy Gerasimov, Irak ve Türkiye’ye Suriye’nin doğusundan konvoylarla petrol taşındığını tespit ettiklerini ifade etti.

AK Parti'de İmamoğlu korkusu!

Genelkurmay Başkanı Valeriy’nin açıklamalarına göre; Amerika Birleşik Devleti ve koalisyon güçlerinin hakimiyeti altından bulunan bölgelerden Irak ve Türkiye’ye düzenli olarak petrol tankerlerinin gittiğini ileri sürdü.

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI İÇİN HARCANIYOR

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, petrol ticaretinden kazanılan paraların DEAŞ terör örgütü mensuplarının finansmanı için harcandığını iddia etti. Açıklamalarını sürdüre Valeriy Gerasimov, PKK/YPG terör örgütüne yardım eden ABD’nin bölgede Kürt devleti kurmak istediğini ve bu devletin Şam’dan bağımsız olacağını ifade etti.

Cumhur İttifakı’nda Samsun bilmecesi

Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov şu açıklamalarda bulundu:

"Suriye’nin doğusundaki vaziyet, kötüye gidiyor. ABD Fırat’ın doğusunda bir Kürt devleti kurmak istiyor ve bunun Şam’dan bağımsız olmasını istiyor. Şu anda , Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu adını verdikleri yapı için hükümet kuruyorlar. ABD aynı zamanda Kürtlere silah ve askeri teçhizat tedarik ediyor ve Kürtlerin Arap ailelere karşı zor kullanmasına da göz yumuyor."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.