Rusya heyeti müzakereler için İstanbul'a geldi! Görüşmenin saati ve yeri belli oldu

Rusya heyeti müzakereler için İstanbul'a geldi! Görüşmenin saati ve yeri belli oldu

İstanbul’da gerçekleşecek Rusya-Ukrayna müzakereleri için Türkiye'ye gelen Rusya heyeti konaklayacağı Çırağan Sarayı’na geldi.

İstanbul’da yarın yüz yüze gerçekleşmesi beklenen Rusya-Ukrayna müzakereleri için Moskova'dan İstanbul'a gelen Rusya heyeti saat 16.00 sıralarında Atatürk Havalima’nına iniş yapmıştı. Havalimanından ayrılan Rus heyeti konaklayacağı Çırağan Sarayı’na geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında dün yapılan görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin İstanbul'da yapılması karara bağlandı. Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları daha önce Antalya'da bir araya gelmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan-Putin görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve müzakere süreçleri ele alındı.

 

GÖRÜŞME YARIN 10:30'DA BAŞLAYACAK

 

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilecek toplantının yarın sabah 10.30'da başlaması öngörülüyor. 

 

ÇAVUŞOĞLU, KULEBA İLE GÖRÜŞTÜ

 

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, müzakerelerin detaylarını Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede Ukrayna'daki son durum ve İstanbul'da Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında gerçekleştirilecek müzakereler ele alınmıştır." denildi.

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal harekatının ardından iki ülkenin dışişleri bakanları 10 Mart'ta Antalya’daki Diplomasi Forumu'nda bir araya gelmişti.

Zirve, savaşın başlangıcından bu yana gerçekleşen en üst düzey temas olmuştu. Zirveden ateşkes gibi bir sonuç çıkmasa da benzer görüşmelerin olabileceği konusunda taraflar beyanda bulunmuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.