Rusya’dan ABD’ye şok suçlama

Rusya’dan ABD’ye şok suçlama

Amerika Birleşik Devleti hakkında Rusya’dan şok bir suçlama yapıldı. Rusya, ABD’nin Suriye’deki kirli çamaşırlarını tek tek açıkladı ve teröristlerle nasıl bir işbirliği yaptığını kamuoyu ile paylaştı. İşte o flaş açıklamalar;

Rusya, Amerika Birleşik Devleti’nin Suriye’de terör örgütlerine verdiği silahları ve destekleri açıkladı.

RIA haber ajansına konuşan, Rusya Güvenlik yetkilisi, Amerika’nın en gelişmiş, son teknoloji silahları, Kürtlere verdiğini ve Kürtlerin kontrolü altındaki bölgede 20 üssünün olduğunu açıkladı.

Yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın ise göç etmek zorunda kaldığı Suriye’de kriz büyürken Rusya’dan bölgedeki gerçekleri ortaya koyan bir açıklama geldi.

Rusya Güvenlik Konseyi yetkilisi, Rus haber ajansı RIA’ya konuştu. ABD’nin sık sık, “Kürtlere destek vermiyoruz”, “verdiğimiz silahları geri alacağız” ve “Her iki tarafa da eşit mesafeliyiz” gibi açıklamalarına rağmen Moskova yönetimi, ABD’yi suçladı.

Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolai Patrushev’in yardımcısı Alexander Venediktov, ABD’nin bölgedeki Kürt gruplarına ve terör örgütlerine ağır silahlar verdiğini söyledi. Venediktov, “ABD’nin Suriye’de Kürtlerin kontrol ettiği bölgede yaklaşık 20 üssü bulunuyor” dedi.

Sputnik’e konuşan Venediktov, “yapılan modern silah sevkiyatları ve destek Türkiye'nin Afrin'deki harekatını provoke etti” ifadesini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.