Rusya'dan Dolara büyük darbe! 100 Milyar dolar rezervi…

Rusya'dan Dolara büyük darbe! 100 Milyar dolar rezervi…

Dolara bir büyük darbe de Rusya Merkez Bankası’ndan geldi. 2018 yılının ikinci çeyreğinde Rusya, dolara büyük bir darbe vurdu.

Rusya Merkez Bankası, 2018 yılının ikinci çeyreğinde 100 milyar dolarlık rezervini Yuan ve Euro’ya çevirdiğini açıkladı.

Merkez Bankası’ndan yayımlanan 2018 yılına ait raporunda; Rusya’nın uluslararası rezervlerindeki pay dağılımına ilişkin değerlendirmeler yer aldı.

Rusya’nın uluslararası rezervlerinde doların payı, geçen yılın ikinci çeyreğinde 2017’nin aynı dönemine kıyasla 24,4 puanlık düşüşle % 21,9’a gerilerken, Euro’nun payı 6,9 puanlık yükselişle % 32’ye, Yuan’ın payı ise 0,1 puanlık artışla % 14,7’ye yükseltildi.

Rapora göre; toplam 100 milyar dolarlık rezerv Euro ve Yuan para birimlerine çevrildi. Doların Rusya'nın rezervlerindeki payı tarihin en düşük seviyesine geriledi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ülkedeki petrol ve doğal gaz şirketlerinin  ödemelerindeki doların payını azaltmaya yönelik planlarını yakında hükümete  sunacaklarını ifade etmişti.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin ise ülke ekonomisinin  “dolarsızlaştırılması” için çeşitli adımların atılacağını açıklamıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.