Rusya'dan son dakika Karabağ açıklaması! Putin, Aliyev ile görüştü

Rusya'dan son dakika Karabağ açıklaması! Putin, Aliyev ile görüştü

27 Eylül'de Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan savaşın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ilk teması kurdu.

Gelen son dakika haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ilk teması kurdu. 27 Eylül'de Ermenistan'ın sivilleri hedef alan saldırısıyla başlayan çatışmalar ve yükselen tansiyonun masaya yatırıldığı telefon görüşmesinde Putin ilk mesajını verdi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden çatışmalarla ilgili tepkisi merak edilen Putin, Karabağ'da yaşananlardan dolayı endişe duyduklarını belirtip "Çatışmalar bir trajedi" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'da çatışmalar başladıktan sonra ilk kez telefonda görüşen Rus lider Putin, aynı zamanda Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de temas halinde olduğunun altını çizdi.

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığı bilgilere göre, Putin ve Aliyev görüşmesinde Dağlık Karabağ'daki çatışmalar ele alındı.

 

PAŞİNYAN ATEŞKESE YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

 

Öte yandan Fransız haber ajansı Agence France-Presse'e konuşan Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım atmış, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" demişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

SİYASETCAFE.COM


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.