Rusya’dan sonra bir ülke daha koronavirüs aşısı için tarih verdi

Rusya’dan sonra bir ülke daha koronavirüs aşısı için tarih verdi

Rusya geçen hafta koronavirüs aşısını onayladığını duyurmuştu. Bu haberin ardından sevindiren bir haber de Çin'den geldi.

Rusya'nın koronavirüs aşısını onaylamasının ardından sevindiren bir haber de Çin'den geldi. Devlete ait şirket, 140 dolardan düşük maliyetle üretilecek aşının yıl sonunda piyasaya sunulmaya hazır olacağını duyurdu.

Çin'de devlete ait bir ilaç firmasının ürettiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yıl sonuna kadar piyasaya sunulmaya hazır olacağı bildirildi.

SinoPharm şirketinin yöneticisi Liu Cingcın, Çin Komünist Partisinin Guangming gazetesine yaptığı açıklamada, yıl sonunda piyasaya çıkacak Covid-19 aşısının 140 dolardan daha düşük bir fiyata mal olacağını ve 28 gün arayla iki doz yapılacağını söyledi.

Liu, büyük şehirlerde yaşayan işçi ve öğrencilere aşı uygulanması gerekeceğini ancak nüfus yoğunluğu bulunmayan kırsal kesimdekiler için böyle bir gerekliliğin bulunmadığını ifade etti. Liu Cingcın, "1,4 milyarlık nüfusumuzun hepsi aşı vurdurmak zorunda değil" diye konuştu.

 

YILDA 220 MİLYON DOZ ÜRETİM

 

Kendisinin de bu aşıyı uygulattığını dile getiren SinoPharm'ın yöneticisi ayrıca şirketin yılda 220 milyon doz üretme kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Çinli uzmanlar ve yöneticilerin deneme aşamasındaki aşılardan vurdurduğu yönündeki haberler, bilim çevrelerinde tartışma konusu olmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müjdesini verdiği koronavirüs aşısının ne zaman sivil halka uygulanacağı ile ilgili resmen tarih verilmiş ve aşının en geç 1 aya kadar sivil halka uygulanacağı duyurulmuştu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.