'S-400'leri erteleyin' CHP ABD'nin safında olacak

'S-400'leri erteleyin' CHP ABD'nin safında olacak

Türkiye’nin hava savunmasını güçlendirecek olan S-400’ler HDP gibi CHP’yi de rahatsız etti. İki gün önce HDP'li Garo Paylan'ın çağrısından sonra CHP'de S-400'leri alınmasını istemedi. 

İki gün önce Ermeni asıllı HDP Milletvekili Garo Paylan, "Acilen S-400 füzesi alımından vazgeçilmeli, anlaşması iptal edilmelidir” açıklamasında bulunmuştu. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin bu açıklamasından hemen sonra CHP'de aynı istekle S-400'lerin alınmasına karşı çıktı.

NATO ile Türkiye arasında bir komisyon kurulmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, “Bu komisyon çalışmalarını bitirene kadar S-400’lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz” diye konuştu. 

Türkiye'nin hava savunmasını etkin biçimde güçlendirip Ege ve Doğu Akdeniz'de hakimiyetini pekiştirecek S-400'ler, ABD ve bazı NATO ülkeleri gibi CHP'yi bile korkuttu. Anamuhalefet partisi, CHP, içeriden PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile dışarıdan ise Türkiye'ye yaptırım isteyen ABD'li senatörlerle aynı dili konuştu.

Yeni Şafak'ın haberine göre: CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, NATO ile Türkiye arasında bir komisyon kurulmasını isteyerek, komisyon çalışmalarını bitirinceye kadar S-400 alımının durdurulmasını istedi.

Çeviköz, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD ile kurulmasını önerdiği askeri komisyonun NATO ile Türkiye arasında kurulması daha uygun olacaktır. Bu komisyon çalışmalarını bitirene kadar S-400'lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz" dedi.

S-400'lerin F-35 uçaklarına tehdit teşkil etmediğini kanıtlamak için Washington ile ortak komisyon kurulmasını isteyen Ankara, ısrarlarına rağmen muhatabı ABD'den olumlu bir cevap alamamıştı. Sözkonusu komisyonun NATO ile kurulmasını isteyen CHP'li Çeviköz, ABD öncülüğündeki NATO'da S-400'lere ilişkin neyin araştırılacağı konusuna açıklık getirmedi.

PKK'NIN SİYASİ UZANTISI HDP'DE S-400'LERDEN RAHATSIZ 

Ermeni asıllı PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin milletvekili Garo Paylan, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alınması kararından vazgeçilmesi çağrısı yaptı. Paylan, "Acilen S-400 füzesi alımından vazgeçilmeli" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, iki gün önce TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Rusya’dan alınacak S-400 hava savunma sistemlerine de değinen Paylan, şunları söyledi:

"TÜRKİYE'Yİ BATI DEMOKRATİK BLOĞUNDAN UZAKLAŞTIRARAK"

Paylan, S-400 füze savunma sistemlerinin siyasi anlamda da maliyeti oluşturacağını belirterek, bu kararın “Türkiye’yi Batı demokratik bloğundan uzaklaştırarak Rusya’ya yaklaştıracağını” savundu.

Paylan, “Ekonomimiz bu kadar kırılganken, dolar kuru 6’nın üzerindeyken, S-400 füzesinin alınması yangına benzin dökecektir. Acilen S-400 füzesi alımından vazgeçilmeli, anlaşması iptal edilmelidir” diye konuştu.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.