YSK'nın gerekçeli kararında şok ayrıntı! KHK'lılar böyle sızmışlar

YSK'nın gerekçeli kararında şok ayrıntı! KHK'lılar böyle sızmışlar

YSK İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararının ardından kamuoyu ile paylaştığı gerekçeli kararda FETÖ ve PKK ilişiklerinden dolayı kamudan ihraç edilen KHK’lıların sandıklara nasıl sızdığı tek tek açıklandı.

AK Parti ve MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yaptığı itirazın ardından YSK ara kararla İstanbul İlçe Seçim Kurulları’ndan iddialarla ilgili cevap istemişti.

GÖREVLİLERİN TERÖR İLİŞKİSİNE VURGU YAPILDI 

İlçe Seçim Kurulları ise kısıtlı/hükümlü seçmenler, sandık kurulları ve sayım döküm cetvelleri ile ilgili rapor hazırlayarak YSK’ya göndermişti. O raporların tümü gerekçeli kararda kamuoyuyla paylaşıldı. Cevaplarda en dikkat çekici bölüm FETÖ ve PKK ‘terör ile ilişkili’ nedeniyle kamudan ihraç edilen KHK’lıların sandıklarda nasıl görevlendirildiği anlatıldı.

İLÇE SEÇİM KURULUNA GÖRE KHK’LILAR GÖREV İSTEDİ

YSK'nın istediği bilgilerde İlçe seçim kurullarının savunmasına göre KHK’lılar seçimlerden önce başvuru yaptı. Esenler’de 2. İlçe Seçim Kurulu bölgesinde KHK’lı A.E’ye sandık başkanlığı görevi verildi. İlçe seçim kurulundan gönderilen resmi yazıda A.E.'nin müracaatının olduğu, daha evvelki seçimlerde sandık kurulu başkanlığı yaptığı bu nedenden dolayı kendisine görev verildiği savunuldu. Esenyurt’ta ise ilçe seçim kurulu KHK’lı L.Ü. için ilginç bir gerekçe sundu. Kurul memur üye bulamadığını, KHK’lı L.Ü.’nün kurul üyeliği için başvuru yaptığını bu nedenle de görev verildiğini beyan etti.

HAPİS CEZASI KESİNLEŞMİŞ KİŞİ SANDIK GÖREVLİSİ YAPILDI 

Kartal’da ise tam bir sahtecilik yaşandı. Resmi yazıya göre Atalar Mahallesi 1055 nolu sandıkta sandık kurulu başkanı olarak görev yapan T.B. da görev almak için bizzat kendisi başvurdu. Söz konusu mahallede görevlendirilen bir kişi mazeret bildirinde kurul tarafından sandık kurulunda görevlendirilme yapıldı. Yapılan incelemede T.B.’nin hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olduğu, memurluk görevinin KHK (Kanun hükmünde karar) ile kanun gereğince sona erdiği ortaya çıktı.

ESKİ MEMUR KİMLİK BELGESİNİ GÖSTERDİ

Pendik’te de benzer bir durum yaşandı. KHK’lı R.Ö’nün Pendik 3. İlçe Seçim Kurulu’na devlet memurluğu görevinden atılmadan önce kullandığı ıslak imzalı kurum kimlik kartı ile başvurdu. İlçe Seçim Kurulu daha önceki seçimlerde de görev aldığı için R.Ö.’yü araştırmadan sandık kuruluna atadığını savundu. Sultanbeyli’de KHK’lı A.E.’nin de bizzat başvurarak görev istediği iddia edildi. Yine Bahçelievler’de görevlendirilen KHK’lı C.M.’nin isminin ise kaymakamlık tarafından gönderilen listeye yer aldığı dile getirildi.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.