Saadet de Afrin’e karşı! "PYD ile görüşürdüm"

Saadet de Afrin’e karşı! "PYD ile görüşürdüm"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Afrin Operasyonu’na ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte haberin detayları;

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’de bulunan terör örgütlerini temizlemek için emir beklerken partilerden Afrin Operasyonu’na tepkiler gelmeye devam ediyor. İYİ Parti Meral Akşener’in ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’da Afrin operasyonuna karşı çıktı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Suriyeli muhaliflerle' birlikte Afrin'deki PYD oluşumuna yönelik gerçekleştireceklerini açıkladığı operasyonla ilgili eleştirilerde bulundu. Karamollaoğlu "Afrin'e girmek tamam da nasıl çıkılacağını da düşünmek lazım" diye konuştu.

İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan hem de olası erken seçime giderken partisinin izleyeceği stratejiyi açıklayan Karamollaoğlu, hükümetin dış politikasını sert şekilde eleştirdi.

Türkiye'nin olası Afrin operasyonunun tek başına 'sorun çözmeyeceğine' değinen Karamollaoğlu "Diyelim, Afrin'e girdik, çıktık, bu Suriye problemini çözecek mi? Şimdi kuzeyde bir koridor oluşumunu engelleme gayesi içindeler, derdimiz bu. Ancak bence hükümetin bu noktadaki tavrı kapsamlı ve yeterli değil; bu sebeple bu hamlelerin problemi çözmeyeceği kanaatindeyim" dedi.

‘PYD İLE DE GÖRÜŞÜRDÜM'

Türkiye'nin kapsamlı bir bölgesel strateji oluşturmasının gereğini savunan Karamollaoğlu "Ortadoğu'da kapsamlı bir strateji belirlenmezse sadece mevzi olarak bir yere girip, çıkmak bir işe yaramaz" dedi. Karamollaoğlu, Türkiye'nin PKK'nın uzantısı olması itibarıyla 'terör örgütü' olarak kabul ettiği PYD'yle de görüşülmesi gerektiğine işaret etti:

"Ben olsam onlara da bu yaptıklarının yanlış olduğunu; kendi davaları için savaşmadıklarını ve ABD'ye hizmet ettiklerini anlatmak için görüşürdüm. Bir savaşın sonunda nasıl düşmanlar aynı masada oturuyorsa, aynı şekilde bizim de herkesle diyalog halinde olmamız şart"

‘ABD ORTADOĞU'DA AMACINA ULAŞTI'

Ortadoğu'nun girdiği çıkmaza işaret eden Karamollaoğlu "Amerika, akıl almaz bir şekilde bu bölgeyi silahlandırıyor. Önce 4 bin TIR denildi. Daha sonra bu silah sevkiyatı 4 bin 500- 5 bin TIR'a ulaştı, belki de bu sayıyı da geçti. Peki bu silahları kim kullanacak? Eninde sonunda onları yine Amerikalılar kullanacaklar. Kimileri çıkıp 'Amerika Ortadoğu'da amacına ulaşamadı' diyor. İyi de Amerika'nın amacı zaten, bölgede barışın bozulması, tam anlamıyla bir kaos ortamı oluşmasıydı ki bu oldu" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.