Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı adaylığı için isim verdi

Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı adaylığı için isim verdi

6'lı masadan Cumhurbaşkanı adaylığı için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Saadet Partisi adaylık için isim verdi.

Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimlere 9 aydan az bir süre kalmışken adaylık belirsizliği sürüyor. Partilerden gelen adaylık açıklamalarına bir yenisi daha eklendi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve Konya milletvekili Abdülkadir Karaduman, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiği yönünde yöneltilen soruya dikkat çeken bir yanıt geldi.


"ADAY OLMASI KANAATİNDEYİM"


Karaduman, "Her siyasetçinin gönünde yatan aday kendi partisinin genel başkanıdır. Ben de bir Saadet Partili olarak, gönlümden geçen, hem kendi partim hem de Milli İttifakı adına genel başkanım Temel Karamollaoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği kanaatindeyim" diye konuştu.

Açıklamasının devamında Karamollaoğlu'nun olumlu yanlarını sıralayan Karaduman, "Hem bilge kişiliğiyle hem siyasi tecrübesiyle, hem Türkiye'deki bürokrasi geleceğine dair yatkınlığıyla, birikimiyle, her toplum kesimiyle çok rahat ilişki kurabilme kabiliyetiyle birlikte, kendisinin aday olması gerektiği kanaatinde olan insanlardan sadece biriyim" şeklinde konuştu.

 

KARAMOLLAOĞLU SICAK BAKMIYOR


Öte yandan geçtiğimiz aylarda cumhurbaşkanı adayı olmaya sıcak bakmadığını ifade eden Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "6'lı masanın gündeminde cumhurbaşkanı adayı bugüne kadar hiç bulunmadı, hiç konuşmadık bu konuyu. Konuşulan şu oldu; yeri geldiğinde adaylık konusu ittifakla karara bağlanmalı, mümkünse tek bir adayla seçime gidilmeli. Onun ötesinde hiçbir görüşme yok. Ben aday olmayı pek düşünmüyorum." demişti.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.