Saadet Partisi'nde deprem! Bir Başkan adayı daha çekildi

Saadet Partisi'nde deprem! Bir Başkan adayı daha çekildi

Dün Ankara Elmadağ adayından sonra bugün de Denizli'nin Çardak ilçesi Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Bürhan Tokay, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Saadet Partisi’nde CHP-İYİ Parti’nin tam desteklediği PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ortak meclis listeleri ortaya çıkınca adeta deprem yaşadı. HDP ile ilişkileri her geçen gün ortaya çıkan Saadet’ten dün Ankara Elmadağ ilçe Belediye Başkan adayı Nuri Yurdakul adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Bugün de yeni bir başkan adayı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Saadet Partisi Çardak Belediye Başkan Adayı Bürhan Tokay, ‘Parti yönetiminin değişik düşünceler içerisinde olduğunu gördüm” diyerek adaylıktan çekildi ve partisinden istifa etti.

Tokay, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Saadet Partisi'nin kendi düşüncesine uygun olmayan bir tutum sergilediğini söyledi.

Yerel seçime iyi hazırlandığını ve çeşitli projelerini açıkladığını belirten Bürhan Tokay, "Fakat gidişat hiç hoşuma gitmiyor. Parti yönetiminin değişik düşünceler içerisinde olduğunu gördüm. Bu süreçte Saadet Partisi'nin (SP) tutumunu doğru bulmadığım için belediye başkan adaylığından çekildim. Ve ayrıca partiden istifa ettim" ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.