Saadet Partisi'nden AYM tepkisi! "Böyle hukuk olur mu?"

Saadet Partisi'nden AYM tepkisi! "Böyle hukuk olur mu?"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararını kabul etmeyen mahkemeyi sert sözlerle eleştirdi. İşte haberin detayları;

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, FETÖ tutuklusu gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında AYM'nin verdiği kararı tanımayan İstanbul 27. ve 14. Ağır Ceza mahkemelerine tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, "AYM'nin kararına Cumhurbaşkanı dahil kimse itiraz edemez" dedi.

İşte Temel Karamollaoğlu'nun açıklamaları:

"Bir mahkeme iki gazetecinin tutukluluğu devam ederek yargılanmasına karar verdi. Aylardır tutuklu bu gazeteciler, onlar da Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettiler. Anayasa Mahkemesi de bir karar aldı, bu mahkemenin kararını bozdu. Mahkeme dedi ki ‘Ben seni dinlemiyorum.’ Anayasada bir hüküm var, diyor ki, ‘Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararlara Cumhurbaşkanı, TBMM dâhil kimse itiraz edemez, uygulamak mecburiyetindedir.’ Ama bir mahkeme diyor ki ‘Ben senin aldığın karara uymuyorum.’ Anayasa Mahkemesi yanlış karar verebilir, mühim olanı kurala uymaktır. Yerel mahkeme de yanlış karar verebilir. Temyiz müessesesi çalışmazsa adalet çalışmaz. Böyle hukuk olur mu?"

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.