Saadet Partisi'nden ittifaka şartlı yeşil ışık

Saadet Partisi'nden ittifaka şartlı yeşil ışık

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Doğru bulmadığımız politikalarını değiştirmesi şartıyla AK Parti'yle ittifak yapılabilir.' açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HaberTürk'te yayınlanan "Gerçek Fikri Ne?" programında gazeteciler Nagehan Alçı, Cem Küçük ve Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etmesini değerlendirirken, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bütün liderleri ziyaret etmesi, bütün liderleri masa etrafında oturup konuşması daha makul neticelerin elde edilmesine vesile olur kanaatindeyim" yorumunu yaptı.

 

İTTİFAKA YEŞİL IŞIK!

 

İttifak sorularına ise Karamollaoğlu, "AK Parti'yle ittifak yapılabilir mi? Yapılabilir. Hangi şartlarda? Doğru bulmadığımız politikalarını değiştirmesi şartıyla. Biz ilkeler üzerinde duruyoruz. Sanki bizim tabanımız bir yere yönlendirilmeyi bekliyormuş vs. gibi intibaların doğru olmadığı kanaatindeyim. Siz tabanın elbette sesine kulak verirsiniz, ama esas olan bizim ilkelerimiz, prensiplerimiz, bu ülkenin yaşadığı sıkıntılardan kurtulabilmesi için hangi adımların atılması gerekir, bu noktadaki politikalar. Biz birinci mesele olarak Türkiye'de kavganın ortadan kalkması, kargaşanın kalkması, mutlaka diyalog ortamının oluşması gerekir dedik. Hemen arkasından adalet kamil manada sağlanmalıdır dedik. Cumhurbaşkanı kendi yönünden Türkiye'de adalet olduğunu söyleyebilir" ifadelerini kullandı.

 

ERDOĞAN, İKİ İSİMLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ve Milli Nizam Partisi'nin kuruluşundan bu yana Necmettin Erbakan'ın yanında yer almış bir isim olan Nedim Urhan'la buluşmuştu. Bu buluşmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi'ni Cumhur İttifakı'na dahil etme görüşmelerinin ilk adımı olduğu iddia edilmişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum