Sabancı Müzesi’nde Atatürk konseri

Sabancı Müzesi’nde Atatürk konseri

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi 10 Kasım anısına ‘Müzede Tarihin Sesi’ adlı yeni bir etkinlik serisine ev sahipliği yapacak. Etkinlik “Arşiv Kayıtlarından Ses ve Görüntülerle ‘Atatürk’ün Anısına’ konseriyle başlayacak.

İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (İÜ OMAR)

Türk Müziği İcra Heyeti Şefi Gönül Paçacı Tunçay yönetiminde Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirileceği ve bu konudaki arşiv araştırmalarının sunulacağı organizasyonda, Türkiye tiyatro tarihinin öncülerinden yönetmen, oyuncu ve yazar Vasfi Rıza Zobu’nun Atatürk’le anılarını aktardığı söyleşi kaydının da ilk gösterimi yapılacak.

 

Programın ilk bölümünde belgeler eşliğinde Atatürk’ün müzik anlayışı ele alınacak. Behçet Kemal Çağlar’ın Atatürk’ün ölümü üzerine yazdığı ve ünlü ses sanatkârı ve bestekâr Münir Nurettin Selçuk tarafından bestelenmiş Ata’ya Ağıt şiiri OMAR İcra Heyeti’nin yeni kadrosunun eski şeflerinin ses kaydına iştirakiyle yeniden seslendirilecek.

 

 

Program, Vasfi Rıza Zobu’nun Atatürk’le anılarını aktardığı söyleşi kaydının gösterileceği ikinci bölümden sonra Atatürk’ün sevdiği eserlerin icra edilmesi ile sonlanacak.

 

10 Kasım Pazar günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde saat 15:00 de gerçekleştirilecek etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.