Sabancı’dan eğitime 1 milyon TL hibe desteği

Sabancı’dan eğitime 1 milyon TL hibe desteği

Sabancı Vakfı, 2018 yılında sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanındaki projelerine 1 milyon TL hibe desteği vereceğini açıkladı. Hibe Programı için online başvurular 2 Ocak - 9 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Sabancı Vakfı'nın kadın, genç ve engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları ve toplumsal yaşama aktif katılmaları amacıyla hayata geçirdiği Hibe Programı için 2018 yılı başvuruları başlıyor. Sabancı Vakfı'ndan verilen bilgiye göre, sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanında uygulayacağı projelerin destekleneceği Hibe Programı için online başvurular 2 Ocak - 9 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

-10 YILDA 16 MİLYON TL’LİK HİBE DESTEĞİ-

Vakfının toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle Hibe Programları kapsamında 10 yılda 137 projeye 16 milyon TL tutarında hibe desteğinde bulunduğunu vurgulayan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, şunları kaydetti:

"43 yıldır tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum vizyonuyla pek çok proje hayata geçirdik. Bu projelerimizin odağında hep kadın, genç ve engelli bireyler yer aldı. Nüfusun önemli bir kısmını oluşturan kadın, genç ve engelli bireyler, maalesef toplumsal haklara erişim konusunda hala ciddi sorunlarla karşılaşıyorlar. Sabancı Vakfı olarak kadın, genç ve engelli bireylerin maruz kaldığı sorunların eğitim ile aşılacağına inanıyoruz. Bu nedenle hibe desteklerimizi eğitim başlığı altında topluyor; bu alanda uzman sivil toplum kuruluşları ile birlikte kalıcı çözümler üretmek için çalışıyoruz. Bu yıl sivil toplum kuruluşlarına vereceğimiz desteklerle de kalıcı etki yaratacağımıza inanıyoruz."

-200 BİN TL'YE KADAR DESTEK-

2018 yılı Hibe Programı'na başvuracak projelere 50 bin TL ile 200 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak. Desteklenecek projelerin en erken 16 Temmuz 2018'de başlaması ve en geç 12 Temmuz 2019 tarihinde sona ermesi gerekiyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.