Sabiha Gökçen'den 'Konstantinopolis' skandalı! Yetkililerden açıklama geldi

Sabiha Gökçen'den 'Konstantinopolis' skandalı! Yetkililerden açıklama geldi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın turistler için hazırlanan tanıtım uygulamasında İstanbul'un adının Konstantinapolis olarak kullanılması infial yaratırken konuya ilişkin açıklama geldi.

Sabiha Gökçen Havalimanı, turistlere yönelik İstanbul’un tanıtımını yapan uygulamada “İstanbul” yerine “Konstantinopolis” adının kullanılmasına ilişkin basın açıklaması yayımladı.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

"Bugün bir gazetede Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili çıkan bir haber hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur. Bir günlük gazete, dün duyurusunu yaptığımız bir hizmetle ilgili, şirketimizin varlık nedeni, misyonu ve duruşu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir habere 15 Haziran tarihli baskısında ve web sitesinde yer vermiştir. Haberde, üçüncü parti bir şirket tarafından geliştirilmiş ve havaalanı yolcularımızın ücretsiz hizmetine sunulan bir uygulamada, kullanıcılar tarafından oluşturulmuş yüzlerce rota içeriği içinde yalnızca bir kez İstanbul’un eski adlarından biri geçtiği için, kurumumuz hakkında hakkaniyet sınırlarını aşan bir iddiada bulunulmuştur. Misafirlerimize İstanbul’umuzun zenginliklerini ve tarihi derinliğini anlattığımız yüzlerce rotadan yalnızca biri olan söz konusu rotanın bu şekilde sunulmuş olmasından yine de derin bir üzüntü ve rahatsızlık duyduk.

 

SKANDAL İFADE KALDIRILDI


Hassasiyeti dikkate alarak hemen harekete geçtik ve girişimci kurumun ilgili rotayı yayından kaldırmasını sağladık. Bizzat isminde ‘İstanbul’ adını taşıyan ve bununla iftihar eden bir şirket olarak böyle bir iddiayı kabul etmemiz elbette söz konusu olamaz. Türkiye’nin havacılık dünyasının lider ülkelerinden biri olma hedefi çerçevesinde faaliyet gösteren ve İstanbul’umuzun simge kurumlarından birine dönüşmüş Sabiha Gökçen Havalimanı hakkında bu tür bir yakıştırmanın yapılması, yersiz ve temelsiz olduğu gi̇bi̇, akıllara dahi gelmemelidir.

Haberde yer alan iddianın ötesinde gerçek durum şundan ibarettir: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak, İstanbul’umuzu daha iyi tanıtmak için seyahat rotaları hazırlayan bir kurumun gezi uygulamasını ve seyahat planlarını yolcularımızın ücretsiz erişimine sunduk. Amacımız şehrimize gelen misafirlere daha iyi bir ev sahipliği yapmak ve İstanbul’umuzu tanıtmak.

 

"SADECE BİR KERE"


Girişimci şirketin hazırladığı ve misafirlerimizin ücretsiz kullanımına açtığımız uygulamada İstanbul’la ilgili yüzlerce seyahat rotası yer almaktadır. Bu rotalarda İstanbul, tarihinden kültürel dokusuna, gündelik yaşamından yemek kültürüne kadar pek çok yönüyle, kısacası bütün zenginliğiyle misafirlerin dikkatine sunulmaktadır. Bu çok geniş kapsamlı içerik çerçevesinde kullanıcılar tarafından hazırlanan rotalardan birinde, ‘yalnızca bir kere olmak üzere’ İstanbul’un tarihi adlarından birine yer verilmiştir. Hepimizin bildiği gibi İstanbul, tarihinde pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Farklı dönemlerde, çeşitli imparatorluklar burada bulunmuş ve günümüzde hâlâ yaşayan zengin bir tarihi bize miras bırakmıştır. Uygulamaya katkı veren seyahat tasarımcısı, şanlı tarihi ile hayranlık uyandıran İstanbul’da geçen rotasında, şehrimizin tarih kitaplarındaki ismine de atıfta bulunmuştur.

Uygulama yakından incelendiğinde açıkça görülecektir ki, bu istisna dışında İstanbul adıyla, sanıyla ve tüm güzellikleriyle dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimizin dikkatine sunulmaktadır. Bunun dışında bir amaç ve motivasyon kesinlikle söz konusu değildir. İstanbul’u tanıtmaya ve dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri yapmaya yönelik çalışmalarımıza büyük bir heyecanla devam ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Kurumsal İletişim Direktörlüğü"


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.