Sabri Ülker Bilim Ödülü Haziran’da verilecek

Sabri Ülker Bilim Ödülü Haziran’da verilecek

‘Sabri Ülker Bilim Ödülü 2020’ yarışmasına başvurular başladı. 15 Mart 2020 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği ödülün kazanı; 3-5 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda açıklanacak.

Toplum sağlığının geleceğine katkı sağlama, toplumun her kesimine beslenme, gıda, sağlıklı yaşam konularında güvenilir kaynaklardan elde edilmiş doğru ve güncel bilgiyi ulaştırmak hedefiyle sürdürülebilir birçok önemli projeyi hayata geçiren Sabri Ülker Vakfı, 2020’nin ‘Sabri Ülker Bilim Ödülü’ yarışması için başvuruları kabul etmeye başladı.

 

Vakfın 2014 yılından beri genç bilim insanları teşvik etmek ve araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olmak hedefiyle gerçekleştirdiği Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün kazananı ise 3-5 Haziran 2020 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda açıklanacak.

 

 

 

SEMPOZYUM BU SENE İSTANBUL’DA

Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu, dünyanın dört bir yanından metabolizma alanında bilim insanlarının katılımıyla 3-5 Haziran 2020 tarihinde Sabri Ülker Vakfı’nın ev sahipliğinde, başkanlığını Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yürüttüğü Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenecek. Sempozyum bu yıl metabolik hastalıkların moleküler ayrıntılarının çözümü ve bu bulguları metabolik hastalıkların tedavisi ve önlenmesinde kullanılması konularına odaklanacak. Sempozyum genç akademisyenlerin uluslararası bilim insanlarıyla buluşması ve yeni ağlar kurması için bir platform da olacak.

 

 Kazanan bilimsel projenin 100 bin TL ile ödüllendirdiği Sabri Ülker Bilim Ödülü, “Beslenme, Metabolizma ve Toplum Sağlığı” temasıyla düzenleniyor. Uluslararası başvuruya açık olan ve katılım üst yaş sınırının 45 olarak belirlendiği yarışmaya tamamlanmış orijinal projelerle sadece İngilizce başvurulabiliyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.