Saç ektirmek isteyenler dikkat! AIDS tehlikesi olabilir

Saç ektirmek isteyenler dikkat! AIDS tehlikesi olabilir

Son dönemde saç ekiminde artan rağbete karşı önemli uyarılarda bulunan Doç. Dr. Hayati Akbaş, ortaya çıkabilecek tehlikelerle ilgili bilgi verdi.

Son zamanlarda artan saç ekimini merdivenaltı yerlerde yaptırmanın tehlikeli olabileceği uyarısında bulunan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, saç ekiminin AIDS başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkaracağını söyledi.

Kadınlara oranla erkeklerin daha fazla yaptırdığı estetik uygulamaların başında gelen saç ekimi, uzman olmayan kişiler tarafından 'merdivenaltı' diye tabir edilen yerlerde ciddi mağduriyetlere sebep olabiliyor.

AIDS TEHLİKESİ TAŞIYOR

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, vatandaşları bu konuda temkinli olmaları için uyardı. Merdivenaltı yerlerde estetik uygulama yaptırmanın AIDS, deri kaybı ve hayati risk taşıdığını söyleyen Akbaş, saç ekiminin plastik cerrahın olduğu bir ekip tarafından yapılması gerektiğinin önemini belirtti.

sacekmi-siyasetcafe.jpg

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Türkiye'de en çok suistimal edilen sağlık konularının başında saç ekimi yer alıyor. Ne yazık ki sağlık bilgisi olmayan bir takım insanlar saç ekim merkezleri adı altında merkezler, internet siteleri kuruyor. İnsanları, sosyal medya ve internet üzerinden organize ediyorlar. Kiraladıkları hastane odalarında, apartman dairelerinde, villalarda doktor ve sağlıkçı olmayan bu insanlar uygunsuz şartlarda saç ekimi gerçekleştiriyor. Bazı hastaneler, hastanelerinin bir odasını bu tür insanlara kiraya veriyor ve bu insanlar orada saç ekimi yapıyor” dedi.

sac-ekimi-siyaset-cafe.jpg

İnsan sağlığını tehlikeye atan bu hastanelere ve merdivenaltı yerlere müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Akbaş, “Bu tip merdivenaltı yerlerde asla saç ekimi yaptırılmamalıdır. Buradaki en büyük tehlike birtakım hastalıkların yayılmasıdır. Buralarda AIDS, sarılık gibi birtakım hastalıkların yayılması gibi durumlarla karşılaşılaşılabilir. Hayati tehlikeler dahi ortaya çıkabilir. Enfeksiyon, alerji gibi sağlık sorunları oluşabilir. Bu tip yerlerde saç ektireyim derken kafa derisini kaybetme sorunları da ortaya çıkabilir" diyerek uyarıda bulundu.

YÜZDE 100 GARANTİ KELİMESİNİ KULLANAN YERLERDEN UZAK DURUN

Saç ekiminin cerrahi bir müdahale gerektirdiğini söyleyen Akbaş, “Sosyal medya reklamlarından ciddi anlamda uzak durulmalıdır. Sağlıkçı, doktor olmayan, plastik cerrahla hiç alakası olmayan kişiler tarafından merdivenaltı uygulamalar yapılmaktadır. Kendini plastik cerrahı olarak tanıtan kişiler bile iyi araştırılmalıdır. Reklamlarda saç ekiminde yüzde 100 garanti kelimesini kullanan hiçbir yerde saç ekimi yaptırılmaması gerekir. Çünkü bunlar sağlık kuruluşu ve doktor olmayan merdivenaltı saç ekimi yapan kişilerdir. Vatandaşlarımız, ‘sınırsız kök, garanti’ gibi tanıtımlardan uzak dursunlar. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına bağlı çok sayıda saç ekimi yapan düzgün tıp merkezimiz var” dedi. Akbaş, vatandaşları işini doğru yapan tıp merkezlerini tercih etmeleri konusunda uyardı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.