Sadabad yurdu onları gerdi, İYİ Parti, Furkan Vakfı, FETÖ Süleymancılara destekte birleştiler

Sadabad yurdu onları gerdi, İYİ Parti, Furkan Vakfı, FETÖ Süleymancılara destekte birleştiler

İstanbul Kağıthane’de depreme dayanıksız olduğu için Belediye ekipleri tarafından yıkılan Süleymancılara ait sadabad yurdu üzerinden saldırı başlatıldı. İYİ Parti, Furkan Vakfı, FETÖ Süleymancılara destekte birleştiler.

Süleymancılara ait sadabad yurdunun can güvenliği riski taşıdığı gerekçesi ile yıkılmasını fırsat bilen İYİ pari, terör ve nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanan Furkan Vakfı ve FETÖ saldırı başlattı.

Süleymancılara destek için mesajlar yayınlayan FETÖ’nün sosyal medya hesapları, yurdun yıkılmasını eleştirerek AK Parti’nin Süleymancılardan intikam aldığını iddia etti. Diyanetin daha önce hazırladığı tarikatlar raporunda en tehlikeli cemaatlerden biri olarak gösterilen Süleymancılar cemaatini FETÖ’nün (Fetullahçı terör örgütü) desteklemesi dikkat çekti.

 

İYİ PARTİ’DEN DESTEK

FETÖ ve Furkan Vakfı ile birlikte İYİ Parti’de Süleymancılara destek çıktı. FETÖ ile terör ve nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanan Furkan Vakfı’nın Süleymancılara destekte İYİ Parti ile aynı safta olması ise tepki aldı. Süleymancıların FETÖ benzeri bir yapılanma ile en tehlikeli cemaatlerden biri olduğunu ifade eden bazı İYİ Partililerden tepki geldi.

 

İşte İYİ Parti’li İsmail Koncuk’un o destek mesajı

 

iyi-ic-sadabad.JPG

 

FURKAN VAKFI’NDAN DESTEK

Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaları devam eden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul’un Furkan Vakfı’ndan Süleymancılara destek geldi. Vakıf Belediye tarafından yıkılan sadabad yurt binası ile ilgili açıklama yaptı.

Furkan Vakfı, sosyal medya hesabından “yıkımı kınıyoruz” mesajı paylaştı.

 

furkan-ic-001.JPG

 

Ne olmuştu?

 

Bugün Kağıthane Belediyesi tarafından Süleymancılara ait “Sadabad öğrenci yurt binası ve lojmanı” depreme dayanaksız gerekçesi ile yıkılmıştı. Yıkıma polis ve TOMA destek vermiş, öğrenciler de tekbir getirerek yıkımı engellemeye çalışmıştı.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum