Sadabad yurdu Süleymancıları böldü, Cemaatte panik var

Sadabad yurdu Süleymancıları böldü, Cemaatte panik var

Geçen hafta yıkılan Kağıthane’deki Süleymancılara ait sadabad yurdu ile ilgili ortaya çıkan gerçekler cemaatlerin nasıl bir algı ile kaos yaratmaya çalıştığını ortaya koydu. Tepki gösterenlerin nasıl bir oyun içinde olduklarını cemaatin lideri açıkladı.

Geçtiğimiz hafta yıkılan Süleymancılara ait sadabad yurdu ile ilgili ortaya çıkan şok detaylar, cemaate bölünmeye kadar gidecek olayların başlangıcı olabilir.

Sadabad yurdunun depreme dayanıksız olduğu ve can güvenliği riski taşıdığı için yıkıldığı belgelerle sabit olmasına rağmen, cemaat yöneticileri ve bazı siyasi partiler ile bir takım vakıf ve tarikatlar algı operasyonuna başladı. Yurt binasının ve lojmanın yıkılmadan önce defalarca incelendiği, depreme dayanıksız olduğu ve bu bilgilerin yurt derneği ile paylaşıldığı öğrenildi. Cemaat, bütün bu bilgilere ve gerçeğe rağmen, provokasyon yaparak öğrencileri yıkım öncesinde yurda yerleştirerek basın ve sosyal medyada infial yaratacak görüntüler yayınladı.

 

BELEDİYE BELGELER YAYINLADI

Kağıthane Belediyesi cemaatin bu provokasyonuna karşı kamuoyunu bilgilendiren belgeler yayınladı. Yayınlanan belgelerde yurt binasının yıkım kararının depreme dayanıksız olduğu için alındığı ve bunun yurt yöneticilerinin bilgisi dahilinde olduğu açıkça görülüyor.

 

DENİZOLGUN’DAN ŞOK AÇIKLAMA

 

 

Süleyman Efendi cemaatinin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın büyük torunu Mehmet Beyazıt Denizolgun'un oğlu AK Parti İstanbul milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun Kağıthane'de yıkılan Süleymancı yurduyla ilgili sosyal medya hesabında açıklama yaptı.

 

Denizolgun açıklamasında cemaati ve dernek yöneticilerini suçlayarak yıkımın doğru ve gerekli bir karar olduğunu açıkladı. Denizolgun, “Toplantı esnasında bilgi, belge dokümanları elde ettiğimde ve olayları birinci ağızdan dinlediğimde bu kadar mı olur dedim? BU KADAR MI DEZANFORMASYON yapılır, bu kadar mı ALGI OPERASYONU yapılır, Süleymanlı Cemaatimizin bazı idarecileri tarafından her sunulan bilgi ve belge bu kadar mı GERÇEK DIŞI OLUR?” cümleleri ile provokasyonu ifşa etti.

 

Bu kadar hakikatlerin ters yüz edilmesi hangi saiklerle yapılmaktadır? Bütün gerçekleri cemaatimizin tabanından saklandığı gibi, yanlış şekilde tahrik, kin, nefret tohumları ekilmektedir. Bunun vebali size yeter de artar.

 

Mehmet Beyazıt Denizolgun'un açıklamasının tamamını okumak için TIKLAYIN

 

DENİZOLGUN CEMAAT YÖNETİCİLERİNİ TOPA TUTARAK HESAPLAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇTI

Tarikat ve cemaat geleneğinde alışkın olmadığımız şekilde, cemaat kendi içinde fasık ve hain olduğunu ilan ediyor. Denizolgun’un açıklamalarında sözü geçen “bazı cemaat yöneticileri”nin tasfiye edileceği ve cemaatte bir bölünme yaşanması bekleniyor. AK Parti milletvekili olan Denizolgun ile AK Parti’ye uzak olan ve seçimlerde İYİ Parti ile CHP’yi destekleyen cemaatin içerisindeki yöneticiler ile Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Denizolgun arasında büyük bir mücadele kavganın sesleri geliyor.

 

CEMAAT PANİK İÇİNDE

Daha önce Alanya’da ki yurtlara ve kurban kesimlerine yapılan müdahaleden sonra cemaate başlayan panik havası son gelime ile iyice belirginleşti.

Diyanet raporunda, yabancı servislerle bağlantısı olduğu ve tehlikeli olarak adlandırılan Süleymancılar cemaatine operasyon iddiaları panik halini güçlendirmişti. Şimdi cemaat yöneticilerinin AK Parti hükümetini suçlayarak ve bilinçli olarak yaptığı provokasyonlar sonunda kimlerin hesap vereceği beklentisi başladı. Denizolgun’un rahatsız olduğu yöneticilerin cemaat içerisindeki güçleri de dikkate alınırsa büyük bir hesaplaşma bekleniyor. Cemaatin hem AK Parti’ye karşı tutumu hem Denizolgun’un eleştirileri sonunda bir tasfiye yaşanması bekleniyor ve bu cemaat arasında ciddi bir panik havası oluşturuyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum