Safını belli eden Bülent Arınç 'Reis Bey' diyerek FETÖ'cüler için merhamet istedi 

Safını belli eden Bülent Arınç 'Reis Bey' diyerek FETÖ'cüler için merhamet istedi 

Damadı FETÖ sanığı olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, yaptığı paylaşımla af beklentisine düşen FETÖ'cülere umut oldu.

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Gözler şimdi teklifin TBMM Genel Kurulu’nda oylanması ve ardından yürürlüğe girmesinde.

Teklifin TBMM’den geçmesi halinde yaklaşık 90 bin mahkuma tahliye yolu açılacak.

Çeşitli suçlardan ceza alanlar ise af kapsamı dışında. Bunların arasında terör örgütünden yargılananlar da var. Cezaevlerinden çıkmak için fırsat kollayan FETÖ’cüler günlerdir sosyal medyada koronavirüs bahanesiyle ayrım yapılmaksızın ceza indirimi uygulanmasını istiyorlar. FETÖ’ye en büyük destek bir başka terör örgütü PKK yandaşlarından geliyor.

Siyaset sahnesindeyse kafalar karışık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “şiddete bulaşmamış” terör sanıklarına af isterken, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi de FETÖ’cüleri kurtarma derdinde.

 

BÜLENT ARINÇ'TA SAFINI BELLİ ETTİ

 

İnfaz düzenlemesinin Genel Kurul’a gelmesine sayılı günler varken Bülent Arınç da safını belli etti.

Daha önce KHK’lılar hakkında “bu bir faciadır” açıklamasında bulunan damadı FETÖ sanığı olan Arınç, FETÖ iddianamelerini eleştirmiş ve yargılananlara “Sabretsinler Yargıtay bu meseleyi çözümleyecektir” mesajı vermişti.

 

 

Arınç, Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı “Reis Bey” tiyatrosundan uyarlanan filme ait mahkeme görüntüsünü paylaşarak, dolaylı yoldan FETÖ’cülerin sesi oldu.

 

İşte o mesaj:

 

bulent-arinc-siyasetcafe.JPG

 

DAVUTOĞLU NE DEDİ?

 

Adalet komisyonunda kabul edilen infaz düzenlemesine Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi tarafından itiraz edildi.

Gelecek Partisi, 7 maddelik bir itiraz metni hazırlayarak kamuoyuna sundu.

Gelecek Partisi'nin hazırladığı 7 maddelik itiraz metninin dikkat çeken yönü ise 5. maddesi.

Bu madde  “Devlete Karşı Suçlarda Kriter ‘Cebir ve Şiddet’ Olmalıdır” başlığını taşıyor.

Özellikle FETÖ’den tutuklu ve hükümlüleri bağlayan “irtibat” ve “iltisak” kriterine son verilmesi çağrısı yapan Gelecek Partisi, “Devlete karşı işlenen suçlarda kriter, ‘irtibat ve iltisak’ değil ‘cebir ve şiddet’ olmalıdır” teklifinde bulundu.

Gelecek Partisi’nin önerilerinin 5. maddesi şöyle:

“Son yıllarda maalesef terör tanımı hem siyaset hem de yargı makamları tarafından ceza hukukunun genel ilkelerine aykırı olacak şekilde genişletilmiştir. Hukuk geriye doğru işletilmiş ve geçmişte suç sayılmayan fiiller yüzünden bireyler silahlı terör örgütü üyesi ya da sempatizanı sayılarak tutuklanmış veya mahkum edilmişlerdir.

İlkesel olarak, “Devlet, kişilere karşı işlenen suçları affedemez” yaklaşımı yerindedir. Lakin devlete karşı işlenen suçlarda kriter; ‘irtibat ve iltisak’ değil ‘cebir ve şiddet’ olmalıdır. Devletin şahsına karşı herhangi bir suça bulaşmamış olanlar ile Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin içtihatlarında da belirtildiği üzere “sempatizanların terör suçlusu ve terör örgütü üyesi sayılamayacağı” dikkate alınmalıdır. Yapılacak infaz düzenlemelerinde, yasalar önünde tüm vatandaşların eşitliği ve devletin bir hukuk devleti olması ilkelerini ortadan kaldıran, istisna öngören yaklaşımlar terk edilmedikçe, halkın af beklentileri sona ermeyeceğinden kamuoyu vicdanı tatmin edilmiş olmayacaktır.”

 

korona-haberleri-icerik.jpg

 

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.