Sağ kalanların borçlarını da silin

Sağ kalanların borçlarını da silin

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların Soma'da meydana maden felaketinden kurtulanların da kredi borçlarının silinmesi geektiğini söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının sona ermesi ve acı bilançonun açıklanması ile bazı banka üst yöneticilerinin kazada hayatını kaybeden işçilerin kredi borçlarının ailelerinden talep edilmeyeceğine dair açıklamalarının kamuoyunca inandırıcı ve yeterli bulunmadığını ifade eden Ağaoğlu, yapılması gerekenler hakkında şunları söyledi:


"Duruma TBB ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) müdahil olmalıdır. Soma'lı maden işçilerinin kredi borcu bulunan bankalar belirlenmeli ve isimleri açıklanmalı. TBB, alacaklı bankalara borçların silinmesiyle ilgili çağrıda bulunmalı. Kredi alacağı bulunan bankalar, kamuoyu açıklamaları dışında Türkiye Bankalar Birliği'ne de alacaklarından vazgeçtiğini bildirmeli. Hayatını kaybedenlerin kredi ve kredi kartı borçları tamamen silinmeli ve varislere ibraname verilmelidir. Hayat sigortası tarafından bankaya ödenecek tutarlar da varislere aktarılmalıdır."

Bankaların maden işçilerinin borçları hakkında resmi açıklama yapması gerektiğini belirten Aydın Ağaoğlu, "Hangi bankanın maden işçilerinden ne kadar alacağını bilmek kamuoyunun hakkı. Bu açıklamayı net ve resmi bir şekilde yapmaları gerekiyor. Rakamların açıklanmadığı bu söylemler kamuoyunda karşılık bulmadığı gibi reklam olarak da algılanıyor" dedi.

"SAĞ KALAN ÇALIŞANLARINDA BORÇLARI SİLİNMELİ"
 
Ağaoğlu, ayrıca kazada yaşamını yitiren 301 nafaka şehidinin dışındaki aynı madenin sağ kalan 486 çalışanının da borçlarının silinmesi gerektiğinin altını çizerek Ağaoğlu, "Aksi halde bedenen yaralı veya yara almadan kurtulan bu insanlar kurtulduklarına sevinemeyecekler, yaşadıkları korku ve arkadaşlarını kaybetmenin yarattığı travmanın bedenlerinde ve ruhlarındaki izlerini ömür boyu taşıyacaklardır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.