Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir, Nerelidir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir, Nerelidir?

Türkiye’nin ilk hastane sahibi olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Konya doğumludur. 1965 yılında doğan Koca hakkında son günlerde merak edilen bilgileri, ve Koca’nın biyografisini haberimizde bulabilirsiniz.

Bu günlerde adını en sık duyduğumuz isim Fahrettin Koca’dır.

Koronavirüs nedeniyle yaptığı çalışmalar ve açıklamalar ile öne çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin en çok konuştuğu ve takdir ettiği bir isim oldu.

Koca’nın nereli olduğu ve hakkında merak edilen diğer bilgileri sizler için derledik.

 

fahrettin-koca-nerelidir-kimdir.JPG

 

SAĞLIK BAKANI DR. FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Fahrettin Koca’nın,, İstanbul Medipol Üniversitesi ve Medipol hastanelerinin kurucusu ve sahibi olduğu biliniyor.

Aynı zamanda Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın' (TESA)’nın da kurucusu olan Koca, Üniversite ve hastaneyi 1997 yılında kurdu.

DR. Fahrettin Koca, 1965 yılında Konya’ya bağlı Kulu İlçesinin Ömeranlı mahallesinde dünyaya geldi.

İlk okulu ve orta okulu Konya'da okuyan Koca, liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde okudu.

Yüksek öğrenim için Tıp Fakültesini tercih eden Koca, İstanbul Tıp Fakültesini kazanarak öğrenimini tamamladı. 1988 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden tıp doktoru olarak mezun olan Fahrettin Koca, ihtisasını da aynı üniversitenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamlayarak 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmaya hak kazandı.

 

fahrettin-koca-kimdir-nerelidir.JPG

Koca, daha sonra çeşitli sağlık kurumlarında doktorluk ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu.

Kurucucu olduğu ve Başkanlığını yürüttüğü Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

Dr. Fahrettin Koca’nın Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunmaktadır.

Koca aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı'dır.

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu ile kabul edilen değişiklikler neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereği yapılan 2018 Türkiye genel seçimleri sonrasında tarihinde ilk kez tamamı TBMM üyesi olmayan kişilerden oluşan Bakanlar Kurulu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atanmıştır. 10 Temmuz 2018 günü yemin ederek göreve başlamıştır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum