Sağlık Bakanlığı duyurdu! 'Koronavirüs Takip Merkezleri' açılıyor

Sağlık Bakanlığı duyurdu! 'Koronavirüs Takip Merkezleri' açılıyor

Sağlık Bakanlığı, 'Koronavirüs Takip Merkezleri' adı altında yeni bir hizmete başladı. İşte detaylar;

Gelen son dakika haberine göre; Sağlık Bakanlığı, koronavirüs geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için 'Koronavirüs Takip Merkezleri' adı altında yeni bir hizmete başladı.

İlk olarak Ankara ve Eskişehir'de hizmete giren uygulama, yakın zamanda 24 ilde bulunan 30 sağlık bölgesinde faaliyet gösterecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; merkezlerde koronavirüs geçirmiş hastaların, varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az 2 yıl boyunca takip edilecek ve olası sağlık sorunlarına erken müdahale edilecek.

Aynı zamanda bu hastalığa yönelik sağlık hizmet kalitesini artırmak için belirlenecek yeni politikalara yönelik çalışmalar yürütülecek. Merkezlerde bilimsel araştırmalara zemin oluşturacak yeni yöntemler de geliştirilecek.

 

OLASI SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK


Merkezler tamamen gönüllülük esasına göre davet usulüyle çalışılıyor. koronavirüs geçirmiş vatandaşlar aranarak merkeze davet ediliyor ve randevu oluşturuluyor. Kişinin sağlık durumu değerlendirilerek, gerek duyulması halinde ilgili uzmanlık alanlarına da yönlendirmeleri yapılıyor. Böylece koronavirüsün uzun dönemli etkileri yakından takip edilerek olası sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olunuyor.

 

ANKARA VE ESKİŞEHİR'DE BAŞLADI


Merkezlerde yapılan işlemler için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 Aralık, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde ise 8 Aralık itibarıyla hasta kabulüne başlandı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.