Sağlık Bakanlığı’ndan 18 bin atama müjdesi!

Sağlık Bakanlığı’ndan 18 bin atama müjdesi!

Bakan Ahmet Demircan, müjdeyi verdi. Sağlık Bakanlığı’na 18 bin yeni personel alınacak. İşte haberin ayrıntıları;

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 yılında ataması yapılacak sağlık personelleri ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Bakanlığın 18 bin personelin atamasını yapacağı müjdesini verdi.

Bakan Demircan, Samsun’da gazetecilere yaptığı açıklamada, "ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak" dedi.

‘18 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK’

Personel alımlarının, Bakanlığın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (b) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 45-A maddesine göre yapılacağını açıklayan Demircan, "ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü ÖSYM tarafından yapılacak" dedi.

EN ÇOK ALIM YAPILACAK PERSONEL 8 BİN 188 İLE HEMŞİRE

Bakan Demircan, atananların 2 bin 181'inin ortaöğretim, 5 bin 567'sinin ön lisans, 10 bin 252'sinin de lisans mezunu olacağını açıkladı. Alım yapılacak branşların 8 bin 188 ile hemşire, 2 bin ile ebe, bin 6 ile ilk ve acil yardım personeli, 818 tıbbi sekreter, 761 röntgen şeklinde sıralandığını söyleyen Demircan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Alınacak personelimizin sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Sağlık hizmetlerindeki personel açığımızın bir kısmını karşılar. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da fazla sayıda sağlık personelini istihdam etmek nasip olur. Bütün bekleyen sağlık personelimize şimdiden hayırlı olsun diyorum”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.