Sağlık çalışanlarına korona nedeniyle getirilen o yasak kaldırıldı

Sağlık çalışanlarına korona nedeniyle getirilen o yasak kaldırıldı

Koronavirüs nedeniyle işten ayrılmaları yasaklanan sağlık çalışanlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. İşte o düzenleme ve ayrıntıları;

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle işten ayrılmaları yasaklanan sağlık çalışanlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Normalleşme süreciyle ilgili adımlar atmaya devam eden Bakanlık, söz konusu yasağı bugün itibarıyla kaldırdı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, koronavirüs salgını süresince sağlık kuruluşlarında sağlık personel ayrılışları' konulu yazının yürürlükten kaldırıldığı belirterek, "İlgi yazı ile ayrılışları durdurulan sağlık personelinin görevlerinden/işlerinden ayrılmasına 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren izin verilecektir. 'Sağlık Kurulu Raporlar' konulu yazımız yürürlükten kaldırılmış olup, silah bulundurma ve taşıma ruhsatını almak ve yenilemek için sağlık kurulu raporu almak isteyenler 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren sağlık hizmet sunucularına başvuru yapabileceklerdir" ifadeleri kullanıldı.

 

NE OLMUŞTU?

 

Türkiye'de koronavirüs vakalarının ve ölümlerinin yaşanmaya başladığı Mart ayında, personel ihtiyacı nedeniyle sağlık çalışanlarının işten ayrılmaları 3 ay süreyle yasaklanmıştı. Söz konusu yasak hem kamu hem de özel sektör çalışanlarını kapsıyordu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.