Sağlık-Sen: Yıpranma payı bütün sağlık çalışanlarını kapsamalı

Sağlık-Sen: Yıpranma payı bütün sağlık çalışanlarını kapsamalı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde en kısa sürede hayata geçmesi gerektiğini belirterek, diğer taleplerinin de hayata geçene kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 2017 yılına yönelik bir değerlendirme, 2018 yılına ait de beklentilerini dile getirdiği bir açıklama yaptı. Memiş açıklamasında, 2017 yılını genelde kamu görevlileri, özelde ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanları açısından verimli bir şekilde tamamladıklarını belirterek, “Başarılı bir toplu sözleşme dönemi geçirdik. Kamu Personeli Danışma Kurulu ile Kurum İdari Kurul Toplantıları’nda çalışanlarımız mücadele ettik. Sorunları masaya taşıdık, çözüm önerileri sunduk. Sağlık-Sen olarak her zaman dile getirdiğimiz bir şey var; Sorunlardan beslenen değil, sorunları çözerek sendikacılık yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

-“KADRO TALEBİBİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ”-

2017’nin son günlerinde sendikal anlamda elde ettikleri büyük başarılardan birinin de, 4/C’li çalışanların 4/B kadrosuna alınması olduğunu belirten Memiş, taşeron çalışanlara kadro verilirken, vekil ebe hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların kadroya dahil edilmemesinin bir eksiklik olduğunu kaydetti. Memiş, 2018’de kadro taleplerinin takipçisi olacaklarını belirtti.

-“YIPRANMA PAYI BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI”-

Yıpranma payının yasalaşma sürecine girildiğine dikkat çeken Metin Memiş, “2018, bu sürecin bütün çalışanları kapsayacak şekilde yasalaştığı bir yıl olmalıdır” dedi. Bunun yanı sıra ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz döner sermaye sisteminin değiştirilmesi, sağlıkta şiddetin önlenmesi için etkin yasal düzenlemelerin de 2018’de hayata geçirilmesini isteyen Memiş, Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Kurum İdari Kurul toplantılarına taşıdıkları taleplerin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Lisans tamamlama konusuna da değinen Memiş, 200 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama hakkı kazandıran sendika olarak lisans tamamlamada yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için de çalıştıklarını kaydetti.

-“YENİ İSTİHDAMLAR YAPILMALI”-

Metin Memiş açıklamasında, Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan’ın, 2018’in ilk ayında sağlık çalışanlarına yönelik yasal düzenleme yapılacağını açıkladığını da belirterek, “Bu düzenleme gerek bizim ilettiğimiz talepler gerekse sahanın gerçekliğine uygun şekilde gerçekleşmeli, verilen sözlere umut bağlayan sağlık çalışanlarında hayal kırıklığı oluşturmamalıdır. Sağlık çalışanları büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bu özveri karşılıksız bırakılmamalı, sağlık çalışanlarının taleplerini karşılayacak, motivasyonlarını artıracak düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bunların başında ise yeni istihdamlar yapılarak iş yükünün azaltılması, yıpranma payının herkesi kapsayacak şekilde yasalaşması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, şiddeti kesin olarak önleyici düzenlemelerin hayata geçmesi gelmelidir” dedi.

2017’nin son günlerinde Sağlık Bakanlığı’nın çalışan motivasyonunun artırılmasına yönelik yayınladığı genelgeyi önemsediklerini belirten Memiş, esas konunun ise bu genelgenin hayata geçmesi ve uygulanması olduğunu söyledi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.