Sağlıkçılar isyanda: Bin 147 sağlıkçı 180 gündür atama bekliyor

Sağlıkçılar isyanda: Bin 147 sağlıkçı 180 gündür atama bekliyor

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Mehmet Bayraktar, Sağlık Bakanlığı’na alımı yapılan 12 bin 380 personelden 11 bin 233’ünün göreve atandığını bildirerek,kalan bin 147 sağlıkçının güvenlik soruşturması gerekçesiyle 180 gündür atamalarının yapılmadığını söyledi.

Bayraktar, “Yıllardır atama bekleyen sağlıkçılar şimdi de aylar süren güvenlik soruşturmaları nedeniyle mağdur edilerek atamaları geciktirilmektedir. Atama bekleyen sağlıkçıların soruşturmaları biran önce tamamlanmalı ve onlar da göreve başlatılmalıdır” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşen atamalardaki güvenlik soruşturmalarının uzunluğuna dikkat çekti. 23 Haziran 2017'de Sağlık Bakanlığına yerleştirilen ebe, hemşire ve sağlık memuru kadrolarındaki 12 bin 380 personelden 11 bin 233’ünün güvenlik soruşturmasının tamamlandığını ve atamalarının yapıldığını geri kalan personelin ise soruşturmalarının sürdüğünü söyleyen Bayraktar, “Aylar süren güvenlik soruşturmaları hem çalışanların motivasyonunu düşürdüğü gibi hem de yeni işe alınacak sağlıkçıların moralini bozmaktadır. Kamuya vatan, millet düşmanlarının alınmaması için elbette gerekli tüm soruşturmalar yapılmalıdır ancak bu soruşturmaların makul sürede tamamlanarak insanların mağdur edilmemesi sağlanmalıdır” dedi.

-“PERSONEL SAYISI ARTIRILMALI”-

Bayraktar, Sağlık Bakanlığı’nın Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleşen görüşmelerinde Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın da personel yetersizliğini kabul ettiğini ifade etti. Bayraktar, bakanlıkta görev yapan hizmetlisinden hemşiresine, odacısından doktoruna kadar her bir personelin fazla mesai yükü altında ezildiğini söyledi. Bu nedenle personel sayısının artırılması gerektiğini söyleyen Bayraktar, “Kaliteli bir sağlık hizmeti sunulması için aynı oranda sağlıkçılarında kaliteli bir iş ortamına kavuşması şarttır. Yoğun iş yükü altında ezilen sağlıkçıların kendi sağlıklarından feragat ederek vatandaşa sağlık dağıtması ne kadar kabul edilebilir bir durumdur. Bu nedenle sağlık personeli sayısı hem merkez hem de taşrada artırılarak sağlıkçıların nefes alması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

-“OECD VERİLERİNE GÖRE SON SIRADAYIZ”-

Bayraktar, 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı sıralamasında Türkiye’nin OECD verilerine göre son sırada yer aldığına işaret ederek, “Türkiye’de 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı sadece 202. Bu rakam Avrupa Birliği ülkelerinde Türkiye’nin 3 katı düzeyde. Hemşire sayısının azlığı hemşirelere düşen iş yükünün artmasına ve her bir hemşirenin işini yaparken insanüstü gayret sarf ederek yıpranmalarına sebebiyet vermektedir” dedi.

Aynı şekilde diğer branşlarda da durumun farksız olmadığını söyleyen Bayraktar, bekleyen güvenlik soruşturmalarının biran önce tamamlanarak atamaların gerçekleştirilmesini talep etti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.