Sahnede doğum günü kutlaması

Sahnede doğum günü kutlaması

20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, sahnesinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, Türkiye’nin dünyaca ünlü piyanisti İdil Biret’i ağırladı. Konserde usta sanatçıya sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali sahnesinde birbirinden ünlü sanatçıları ağırlamaya devam ediyor.

 

 

Müzik şöleni, Barbaros Büyükakkan ve Selim Bölükbaşı’nın ardından sahnesinde, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’i ağırladı. Biret, dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

 


Bu yıl 70. sanat yılını kutlayan efsane piyanist, unutulmaz konserinde F. Liszt’in 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi.

 

 

YENİ YAŞINA SAHNEDE GİRDİ

Sahne öncesi doğum günü nedeniyle usta piyaniste pastayla sürpriz yapan orkestra ve festival ekibi, sahnede de Biret’in doğum gününü kutlamayı unutmadı. Festivalin idari direktörü Cansel Çevikol Tuncer teşekkür plaketi vermek üzere sahneye çıktığında ‘İdil Hanım’a bir de sürprizimiz var. Kendisinin doğum gününü burada hep birlikte kutlamak istiyoruz. Bizim için bu özel ana tanık olmak büyük mutluluk’ dedi. Orkestranın doğum günü şarkısı eşliğinde kesilen pastaya misafirler dakikalarca alkışlarıyla eşlik ettiler.

 

a-min-002.jpg

TAM 4 KEZ BİS

Konser sonunda seyirciler tarafından 6 kez sahneye davet edilen usta sanatçı, 4 kez bis yaptı. Seyirciler konser sonunda da İdil Biret’i dakikalarca ayakta alkışladılar. Usta piyanist, daha sonra gecenin sonunda sevenleri için cd ve kitaplarını imzaladı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.