Sahte MİT'çi ve AK Partili

Sahte MİT'çi ve AK Partili

Adana'da kendini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) elemanı ve AK Parti ilçe yönetici olarak tanıtıp iş vaadiyle dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, gelen e-posta ihbarı üzerine harekete geçti. AK Parti Sarıçam İlçe yönetiminde olduğunu söyleyip vatandaşları 2 bin 500'er lira ile iş vaadiyle kandırdığı ileri sürülen kişinin 39 yaşındaki Remzi K. olduğu belirledi. Polis, Remzi K.'u merkez Yüreğir ilçesinde gözaltına aldı. Devlet Demiryolları'nda işçi olarak çalışan Remzi K.'ın, cep telefonunu inceleyen polis, kayıtlı numaraları aradı. Kendisine ulaşılan kişilerin Remzi K.'ın iş vaadiyle dolandırıldığı ortaya çıktı.

Emekli infaz koruma memuru H.C. de dolandırıldığını polisten öğrendi. H.C.'nin, Remzi K.'dan yeğenlerini işe aldırmasını istediği, onun da bu iş karşılığında 4 kişi için 55 bin lira aldığı ileri sürülüyor.

Remzi K.'nın, çalıştığı kamu kurumun yanısıra, Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ'ye işçi alımı yapılacağını söyleyip 50'ye yakın kişiyi dolandırdığı belirlendi. Polis, iş vaadiyle dolandırılan kişilerin başvurular için fotoğraf ve nüfus cüzdanı ile noter onaylı vekaletname de verdiklerini belirledi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Remzi K.'nın sorgusu sürerken polis, iş vaadiyle dolandırılan kişilerin Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.