Sait Çamlıca'dan Cübbeli'yi kızdıracak açıklama: Dininizi Cübbeli'den, Tarihinizi Fesli'den Öğrenmişseniz

Sait Çamlıca'dan Cübbeli'yi kızdıracak açıklama: Dininizi Cübbeli'den, Tarihinizi Fesli'den Öğrenmişseniz

Siyasetcafe yazarı Sait Çamlıca, Cübbeli Ahmet ve Kadir Mısıroğlu hakkında ezber bozacak bir yazı kaleme aldı.

Yaptığı konuşmalar ve açıklamalar her kesimden çok tepkiler alan Cübbeli Ahmet diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında sitemizin yazarı Sait Çamlıca ezber bozacak bir yazı kaleme aldı.

'Dininizi Cübbeli'den Tarihinizi Fesli'den Öğrenmişseniz!' başlıklı bir yazı kaleme alan Çamlıca, gurbetçi ve dindar bir ailenin çocuğu olduğunu ve eğitim için İstanbul'a geldiği dönem Cübbeli Ahmet’in kitaplarını okuduğunu yazısında belirtiyor.

Çamlıca, Cübbeli'nin hem kitaplarını okuduğunu hem de bazı sohbetlerine de bizzat katıldığını da ifade ediyor.

 

Yazısında '1997 – 1998 yıllarında Cübbeli Ahmed’in ‘sakın okumayın’ dediği biri vardı. Prof. Hüseyin Atay için söylerdi bunu.' diyen Çamlıca, şöyle devam ediyor:

 

'Ben o zamana kadar Hüseyin Atay hocanın adını bile duymamıştım. Yıllar sonra Prof. Hüseyin Atay hocanın tüm kitaplarını okudum. Cübbeli Ahmed’in neden ‘Sakın Okumayın’ dediğini daha iyi anladım. Prof. Hüseyin Atay hoca Kuran üzerine düşündürmek için yazıyordu. Cübbeli Ahmed gibi insanlar, Müslümanların Kuran’ı anlamasını ve Kuran üzerine düşünmesini istemezler. Çünkü Kuran’ı anlayarak ve düşünerek okuyanlar Cübbeli Ahmed ve onun gibi düşünen diğer tarikat ve cemaat hatiplerinin anlattıklarına sadece gülüp geçerler. 

Kadir Mısıroğlu’nun kitapları babamın kütüphanesinde bile halen durur. 1960’lı yıllarda basılmış kitapları var babamın kütüphanesinde. İstanbul’da öğrencilik yıllarımda bende alıp okudum Kadir Mısıroğlu’nun bazı kitaplarını. İslam tarihini Prof. İhsan Süreyya Sırma hocadan, Cumhuriyet tarihini Kadir Mısıroğlu veya Hasan Hüseyin Ceylan’dan okuyordum o yıllarda. Birçok farklı yazardan istifade etmenin en güzel tarafı, farklılıkları görmemi sağlaması oldu. 

Okuma alışkanlığıma şahıs olarak kimse yön vermedi. Cübbeli Ahmed’in kitabı ile Mustafa İslamoğlu’nun kitabını aynı ay içerisinde okumuşluğum vardır. Tıpkı Prof. İhsan Süreyya Sırma hocanın kitaplarıyla Kadir Mısıroğlu’nun kitaplarını aynı yıl içerisinde okumuş olmam gibi. '

 

KADİR MISIRLIOĞLU GİBİ ŞOVMNE TARİHÇİLER BİZİ KANDIRIYOR'

 

Çamlıca yazısının devamında şunları da ekliyor:

 

'Bazı tarih profesörlerini okuyup anladıktan sonra 'Kadir Mısıroğlu gibi şovmen tarihçilerin bizi kandırdığını düşünmeye başladım.' Sürekli slogan atan tarihçiler ile tarihte yaşanmış olayları olduğu gibi anlatan tarihçiler arasında ki farkı, zaman geçtikçe daha iyi anlamaya başladım. Birkaç yıl önce yazdığım ‘Yalan Söyleyen Tarihçiler Utansın’ başlıklı yazımı bunun için yazmıştım. Mustafa Müftüoğlu’nun bir zamanlar meşhur olan ‘Yalan Söyleyen Tarih Utansın’ adlı birçok cildi olan eserine atıf yapmak, laf dokundurmak için kullanmıştım bu başlığı. O kitaplar da, tıpkı Kadir Mısıroğlu’nun kitapları gibi, tek taraflı ve hakikatten daha çok slogan atmak veya gaz vermek için yazılmış kitaplardı.'

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.