Şaka değil gerçek: Akşener, İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetti

Şaka değil gerçek: Akşener, İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı'da düzenlenen Zafer Bayramı kutlamasında yaptığı konuşmada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı'da düzenlenen Zafer Bayramı kutlamasında katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener skandal bir benzetme yaptı.

Akşener, İBB başkanı İmamoğlu'nu, İstanbul'un fatihi, çağ açıp çağ kapayan, büyük kumandan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han'a  benzetti.

Akşener, kutlamada yaptığı konuşmada tarihten örnekler vererek Anadolu'da istiklal ve istikbal mücadelelerinin verildiğini söylerken, "30 Ağustos'un bir başka kavramı daha var. Çünkü cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür" ifadesini kullandı.

 

"AYNI SENİN GİBİ"

 

İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet benzetmesi yapan Akşener,

"1453, Fatih Sultan Mehmet, (Ekrem İmamoğlu'na) aynı senin gibi, dedi ki "Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım". Bizans'a rağmen, Avrupa'ya rağmen, Haçlılar'a rağmen, ya İstanbul'u alırım, ya İstanbul beni alır". İki kararlı lider, ve İstanbul alındı. İstikbalimiz dedi, ikinci istikbal fethidir" şeklinde konuştu.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.