Salda Gölü tartışmaları sürerken görevden alındığı iddia edilen Yusuf Kandazoğlu açıklama yaptı!

Salda Gölü tartışmaları sürerken görevden alındığı iddia edilen Yusuf Kandazoğlu açıklama yaptı!

Salda Gölü tartışmaları sürerken Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu'nun görevden alındığı iddia edilmişti. Kandazoğlu Siyasetcafe.com'a açıklamalarda bulundu.

Salda Gölü'nde yapılacak düzenleme çalışmaları kapsamında geçtiğimiz hafta iş makineleri göl kenarında çalışmaya başladı.

Koronavirüs nedeniyle Salda Gölü'nün ziyaretçiye kapalı olduğu günlerde bu çalışma tepki çekerken normal zamanda ayakkabıyla bile yürünmeyen göl etrafında iş makinelerinin bulunması da bir başka tepki konusu oldu.

 

TOKİ tarafından düzenleme işinin ihale edildiği Salda'da oluşan manzara sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sorumluların görevden alındığını söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

 

"Yüklenici firmaya, projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Sorumluluğu kesinleşen personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır."

 

GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

 

Öte yandan yaşanan süreç sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu'nun görevden alındığı ve yerine henüz bir atama yapılmadığı iddia edildi.

 

İDDİALARI YALANLADI 

 

Siyasetcafe.com'a açıklamalarda bulunan Yusuf Kandazoğlu, iddiaları yalanlayarak şunları söyledi:

 

'Görevden alınma tarihi 2019 yılının eylül ayının ilk haftasında gerçekleşmiştir. DKMP genel Müdürlüğünün web sitesine bakıldığı zamanda da genel müdürlük görevinin eylül ayından bu yana İsmail Üzmez tarafından yürütüldüğü görülecektir.Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalayarak yürürlüğe koymuş olduğu bu kararnamenin Salda gölü ile bir alakası yoktur. Yedi ay önce vuku bulan görevden alınma olayının Salda gölündeki hadiseyle bir ilgisinin bulunması akla ve mantığa aykırıdır. İsmail üzmez görevine devam etmektedir. Yine malum olduğu üzere Salda gölünün tamamı Kesin Korunacak doğal sit olması ve yürütülen faaliyetlerin çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından yürütülüyor olması nedeniyle yapılan iddialar hem şahsımla hem de mensubu olduğum Tarım Orman Bakanlığı ile ilgili gerçeği yansıtmamaktadır. 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.