Saldırının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: "Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır"

Saldırının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: "Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır"

Şehit cenazesinde bir grup provokatör tarafından saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde konuya ilişkin açıklama yaptı.

Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, fiili saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar:

“Bugün yapılan saldırı Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır. 82 milyonu kucaklayan biriyim. Ben kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan CHP’nin genel başkanıyım. Kimse unutmasın ki, Kuvayi Milliyecilerin partisi Cumhuriyet Partisi genel başkanıyım. Şavşat’tan Ardanuç’a giderken terör örgütü PKK’nın saldırısına uğramıştım, benzer saldırıyı bugün de yaşadım”

“BİR MİLİM GERİ ADIM ATMAYACAĞIM”

“Onlar sanıyorlar ki, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak. Bir milim geri adım atmayacağım. Bu ülkenin dirliğini ve bütünlüğünü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek biri varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu’dur”

“SONUNA KADAR ŞEHİT CENAZELERİNE KATILACAĞIM”

“Şehitler bizim şehitlerimiz, bizim onurumuz. Sonsuzluğa uğurlarken hepimizin yüreğinde acı duyuldu. Şehitliğin yüce mertebe olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Ama benim şehit cenazesine girmemi istemiyorlar. Sanıyorlar ki, tehdit edeceğiz, baskı kuracağız, saldıracağız, Kemal Kılıçdaroğlu da şehit cenazelerine katılmasın. Şehit cenazelerine atılacağım, sonuna kadar katılacağım, o şehitler 82 milyonun şehididir.”

“BU SALDIRGANLARIN ŞEHİDE, NAMAZA, İNANCA SAYGISI YOK”

“Bugün şehidimiz Yener Kırıkçı’ya Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine ve yakınlarına Allah’tan sabır diliyoruz. Şehit ailesinin üzüntüsü bizim de üzüntümüz. Bu saldırganların şehide, namaza, inanca saygısı yoktur. Bunların hiçbirisi gerçek anlamda samimi Müslümanlar da değildir. Şehidin cenazesine katıldık, namaz kıldırmadılar. Bu memleketin vicdanı sormayacak mı, siz namazdan ne istiyorsunuz, siz şehitten ne istiyorsunuz? Saldırganlara söylemek isterdim, ben de Mehmetçik babasıyım. Onlar gibi değilim, olmadım da.”

“SİZ HANGİ YÜZLE NAMAZI KILDIRMIYORSUNUZ”

“Şehitler ölmez, vatan bölünmez, bu bizim şiarımızdır. Çanakkale’de şehitlerimiz var bizim. Dumlupınar’da, Sakarya’da, Afrin’de şehitlerimiz var. Bizler şehitler arasında hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Başımızın üstünde yeri vardır, 82 milyonun gururudur. Biz böyle bilir, böyle davranırız. Biz bu ülkeyi nasıl kurduk, bu ülkeyi nasıl inşa ettik? Bu ülkenin temellerinde, harcında on binlerce, yüzbinlerce şehidimizin acısı, kanı ve gözyaşı vardır. Siz hangi yüzle bir şehit cenazesinde namazı kıldırmıyorsunuz, dönüp hep beraber sormak zorundayız.”

“DIŞARIDAN GELENLERİN TEZGAHIDIR”

“Ben saldırıya uğradım diye asla üzülmedim. Hakkı, hukuku ve adaleti savunanlar tarihin her döneminde saldırıya uğramıştır. Feriştahları da gelsin hakkı, hukuku adaleti sonuna kadar savunacağız. Beni üzen nedir biliyor musunuz? Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehide saygısızlık yapıldı. Şehidin cenaze namazı doğru düzgün kılınamadı. Anne acılı, baba acılı, yakınlar ve köylüler acılı. O köyde oturanların hiçbirinin kabahatı ve kusuru yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu. Bu tezgahlar bizi yıldıramaz.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.