Sami Boydak 3 kilo altınla Umreye giderken yakalandı

Sami Boydak 3 kilo altınla Umreye giderken yakalandı

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında örgüt üyeliğinden hapis cezası bulunan Sami Boydak, 3 kilo 600 gram altın, 40 bin ve 200 bin TL'lik senetlerle yakalandı.

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında örgüt üyeliğinden 3 yıl 1 ay hapis cezası bulunan Sami Boydak,  iddiaya göre ailesi ile Umre'ye gitmek için geldiği Kayseri Erkilet Havalimanı'nda yapılan bagaj kontrolünde 3 kilo 600 gram altının yanısıra 40 bin ve 200 bin TL'lik senetllerle yakalandı.

Sami Boydak, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan etkin pişmanlık hükümleri kapsamında 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İddiaya göre eşi ile birlikte, Umre'ye gitmek için Erkilet Havalimanı'na gelen Sami Boydak'ın bagaj kontrolünde 1059 çeyrek altın, 220 yarım altın, 138 tam altın, 8 gram altın olmak üzere toplam ağırlığı 3 kilo 600 gram gelen 1425 altın ele geçirildi.

Ayrıca biri 40 bin TL, diğeri ise 200 bin TL'lik senet de bulundu. Sami Boydak, 5549 sayılı suç gelirini aklanmasının önlenmesi kanununa muhalefet suçundan gözaltına alındı.

para-boydak-siyastecafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.