Şamil Tayyar'dan flaş açıklama; "Yapılmasaydı bugün AK Parti yoktu"

Şamil Tayyar'dan flaş açıklama; "Yapılmasaydı bugün AK Parti yoktu"

Eski AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, şaşırtıcı bir açıklama yaptı ve "1 Temmuz 2008 tarihli Ergenekon operasyonu olmasaydı Adalet ve Kalkınma Partisi diye bir parti yoktu. " dedi.

Eski AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bugün Fethullahçı yapılanmanın kurguladığı ‘kumpas’ davalardan biri olarak nitelenen ve Temmuz ayında mahkemenin tüm sanıklar için verdiği beraat kararıyla kanunen de çöken ‘Ergenekon’ davasının partisi için nasıl bir önemi olduğunu açıkladı.

 

Gökçeklere ait Beyaz TV‘de Pınar Işık Ardor’un sunduğu 7. Gün programına konuk olan Şamil Tayyar, o dönem Fethullahçı yapılanmanın argümanlarına dayanarak yazdığı kitaplar için “Tamamını inanarak ve bilerek yazdım. Pişman da değilim. Keşke yazmasaydım dediğim, özel hayatla ilgili kısımlar olmayabilirdi.” dedi.

 

“Ergenekon davasının bütünüyle ‘kumpas’ olmadığını ancak davada kumpas olduğunu” savunan Tayyar, “1 Temmuz 2008 tarihli Ergenekon operasyonu olmasaydı Adalet ve Kalkınma Partisi diye bir parti yoktu. Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un gözaltına alındığı operasyondan sonra Anayasa Mahkemesi’ndeki kapatma davasıyla ilgili askeri vesayet ortadan kalktı”

iddiasında bulundu.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.