Samsun, Kastamonu ve Sinop'ta sel! Can kaybı var, eğitime ara verildi

Samsun, Kastamonu ve Sinop'ta sel! Can kaybı var, eğitime ara verildi

Samsun, Kastamonu ve Sinop'ta şiddetli sağanak yağış hayatı felç etti. Samsun'un Ladik ilçesinde sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Eğitime de ara verildi.

Samsun Ladik'te etkili olan sağanakta bazı dereler taştı, evlerin alt katlarını su bastı. Tüfeçidere Mahalesi'nde de yağışın ardından oluşan taşkınlar, hayatı olumsuz etkiledi.

 

65 YAŞINDAKİ VATANDAŞ SELE KAPILARAK HAYATINI KAYBETTİ

 

Büyükşehir Belediyesi, Kavak ve Ladik belediyeleri ekipleri, iş makineleri ile mahalleye giderek bazı vatandaşları tedbiren evlerinden tahliye etti.

Alıçlı Mahallesi’nde hayvanlarını köprüden geçirmek isteyen 65 yaşındaki Şükrü Köksal dengesini kaybederek sele kapıldı. Vatandaşların bulduğu Köksal’ın cenazesi köydeki evine getirildi.

 

adsfgthju.JPG

 

SİNOP’TA HEYELAN


Sinop'ta da etkili olan sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı.  Sağanak nedeniyle Akliman mevkisinde evlerini su basan iki aile, Valilik tarafından geçici olarak kentteki bir misafirhaneye yerleştirildi.

Sinop Belediyesi ekipleri, su baskınlarının yaşandığı bölgelerde çalışma yaptı.

Ayancık-Türkeli yolunun 36'ncı kilometresinde heyelan meydana geldi. Karayolları ekipleri kapanan yolu tekrar trafiğe açmak için çalışma başlattı. Ayancık-Boyabat kara yolu da heyelan nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

 

asdfgbhjj.JPG

 

İki ilçe arasındaki ulaşım ise eski Akçekese yolundan sağlanıyor.

Sinop-Ayancık kara yolu üzerinde bazı noktalarda oluşan heyelanlara da karayolları ekipleri müdahale ederek, temizlik çalışması gerçekleştirdi

 

SAMSUN LADİK'TE SAĞANAK NEDENİYLE EĞİTİME ARA

 

Ladik Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçede şiddetli yağışın etkisini sürdürdüğü, yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önleyici tedbir olarak 5 Haziran Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

 

SİNOP'TA EĞİTİME SAĞANAK ARASI

 

Sinop Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelindeki sağanağın yarın öğle saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi.

 

asdfghk.JPG

 

Sağanak nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"İlimizde etkili olan kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle 5 Haziran 2023 Pazartesi günü Ayancık ve Türkeli ilçe genelinde tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Erfelek ilçemizde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir."

İnebolu Çayı'nın taşma tehlikesi nedeniyle Karayolları, DSİ, İnebolu Belediyesi ve Özel İdare ekipleri gece boyunca dere kenarlarında önlem aldı. Sel suları dere kenarlarında hasara neden oldu. İsmetpaşa ve Abdurrahmanpaşa caddelerinde meydana gelen hasar nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilçeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. İlçedeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

 

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

 

Meteoroloji tarafından turuncu kod uyarısı verilen Kastamonu'da yağış, İnebolu Çayı'nı taşma noktasına getirdi. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilçedeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.