Samsun'da 'LGBT' gerginliği

Samsun'da 'LGBT' gerginliği

Samsun’da İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini protesto eden kadınların açtığı LBGT bayrağı gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Samsun Kadınlar Dayanışması Platformu tarafından, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini protesto yürüyüşünde LGBT bayrağının yer alması gergin anların yaşanmasına neden oldu.

İkadım İlçesi İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeyi reddettiklerini belirterek, sloganlarla yürüdü. Yürüyüş esnasında LGBT bayrağı açan bir gruba polis ekipleri müsaade etmedi. Çevik Kuvvet ekiplerinin de sevk edildiği yürüyüşte, pankartlarla slogan atan kadınlarla polis ekipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Daha sonra yürüyüşe izin verildi.

 

samsun-lgbt.JPG 

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadınlar Meclisi üyeleri ve kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır'', ''Geceye gizlenme sabahına sokaktayız'', 'Sözleşmeyi değil, cinayeti engelle' yazılı dövizler taşıyarak fesih kararını protesto etti.  ( Ajans Bizim )

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.