Sanal gerçeklik yoluyla Mona Lisa ziyareti

Sanal gerçeklik yoluyla Mona Lisa ziyareti

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından EMITT, turizm ve sanal gerçekliği aynı anda ziyaretçilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Ziyaretçiler, fuarda hazırlanan VR deneyim alanları ile Türkiye’de ilk kez ‘Mona Lisa: Beyond The Glass’ sergisini gezebilecek

Sanal gerçeklik pazarı eğlence, eğitim, sağlık ve turizm gibi birçok alanda katma değer sağlamak için kullanılıyor. Sektörün önemli markalarından HTC Vive, gerek son teknoloji sanal gerçeklik gözlükleri gerekse VR uygulamalarına yönelik çalışmalarıyla sektöre yön vermeye devam ediyor. Vive Art projesiyle önemli sanat eserlerini sanal gerçeklikle buluşturan şirket, ilk olarak Louvre Müzesi’nde sergilediği Mona Lisa: Beyond The Glass’ı  EMITT 2020 Fuarı’nda Türk sanat severlerle ilk kez buluşturuyor.

 

 

30 Ocak–2 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarda kurulacak VR deneyim alanlarında Mona Lisa: Beyond The Glass’ın yanı sıra Göbeklitepe ve Everest Tırmanışı gibi birçok VR uygulaması sanal gerçeklik gözlükleriyle deneyimlenebilecek.

 

BENZERSİZ BİR DENEYİM

 

Turizm ve sanat aktiviteleri için yeni bir dönüm noktası olarak görülen sanal gerçeklik, dünyanın en iyi sanat eserlerini ve en ücra köşelerini yanı başımıza getiriyor. Dünya turizm profesyonelleriyle tatil tüketicilerini 24. kez ağırlayacak olan ve dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri olan EMITT 2020, turizm, sanat ve sanal gerçekliğin muhteşem uyumunu gözler önüne serecek. Her günün temasına özel VR içerikleriyle her an farklı bir deneyimin kapılarını açacak olan fuar, ziyaretçilerine sanal gerçeklik teknolojisinin etkin kullanımını deneyimleyebilme ve teknoloji sohbetlerine katılabilme imkânı sunuyor.

 

İNSANLIK İÇİN ÖNEMLİ OLAYLARA TANIKLIK EDİN

 

Mona Lisa: Beyond The Glass ile dünyanın en önemli sanatçılarından Leonardo Da Vinci’nin ünlü tablosu Mona Lisa’nın dokusunu ve en ince detaylarını yakından görme fırsatı verecek olan organizasyon, aynı zamanda tarihin en eski yapıları olarak kabul edilen Göbeklitepe’yi de ziyaret etme fırsatı sunuyor. Ayrıca, Everest VR ile ise Everest Dağı’nın doruk noktasını keşfe çıkmak isteyen maceraperestlere bir görsel şölen sunmaya hazırlanan EMITT 2020, ziyaretçilerinin Paris’in sembolü Eyfel Kulesi’nden Roma gladyatörlerinin dövüş alanı Kolezyum’a, Mısır Piramitleri’nden Ayasofya’ya kadar birçok ikonik yeri ziyaret etme olanağı veriyor.

 

HTC Vive iş birliğiyle ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak olan EMITT 2020, 30 Ocak’ta kapılarını açacak. Dört gün sürecek fuar, 2 Şubat’ta sonlanacak ve VR deneyim alanlarıyla birbirinden heyecanlı etkinlikler sunacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.