Sanal tacizciler en fazla bu illerde

Sanal tacizciler en fazla bu illerde

İnternet ortamında kadın ve çocuklara yönelik artan taciz olaylarının önüne geçmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'yla birlikte, Türkiye Bilişim Derneği ve Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği harekete geçti.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe, "Çocuk Meleği-Korkma Konuş Projesi" hakkında bilgi verdi.

Suriyeli nüfusun artmasının ardından kadın ve çocuk tacizinde de ciddi oranda artışlar gözlemlendiğini ifade eden Aktepe, "Dernek olarak biz bunun fiziksel olanı ile değil sadece çevrim içi olanı ile ilgileniyoruz. Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği ile ortak çalışıyoruz" dedi.

Mevcutta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk İzleme Merkezi tarafından bu konuda eğitimler verildiğini anlatan Aktepe, şöyle devam etti:

KAYSERİ DE VAR

"Biz de şimdi Ankara'da açılış lansmanını yaptıktan sonra Türkiye'nin 3 kentinde ki bu oranların en yüksek olduğu illeri seçtik. O iller Samsun, Hatay, İstanbul. Mesela Kayseri'de yükseklerden biri. Bu illerde eğitimler düzenleyeceğiz."

Projede Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da bulunduğunu anlatan Aktepe, "Bazı bölgelerde müftülüklerde böyle bir başvuru yeri var.Bazen herkesin başvurabileceği kanal farklı olduğu için Diyanet İşleri Başkanlığı da var proje içerisinde" diye konuştu.

Öğretmen, adli kolluk görevlileri, aileler ve çocuklara eğitimler verilmesinin planlandığını söyleyen Aktepe, "Sevgi ve taciz ince bir çizgi, çocukların bu çizgiyi algılayabileceği algıyı yaratmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.