Sanal uygulamalar ve teknoloji evlere taşınıyor

Sanal uygulamalar ve teknoloji evlere taşınıyor

Koronavirüs firmaların tedbir amaçlı yeni uygulamaları devreye almasını hızlandırdı. Fuarlara ve forumlara katılamayan, organizasyonlarını iptal eden şirketlerin sayısı arttıkça, sanal dünyanın ve teknolojinin kapıları daha hızlı açılmaya başladı

Dünyayı alarma geçiren koronavirüsü (Covid-19) festival, fuar, spor müsabakaları, konser, gala gibi birçok etkinliğin iptal ya da askıya alınmasına neden olurken, iş dünyasında çalışanlara seyahat yasağı ve  evden çalışma önlemleri olarak kendini gösteriyor. Bu durum dijital ortamın evlere taşınmasına, şirketlerin, çalışanlarını dış dünyadan izole edecek kulaklık, toplantıları için video konferans sistemleri araştırmasına yönlendiriyor

 

Sağlık Bakanlığı uygulamalarına ek olarak Türkiye'de de en büyük holdinglerinden KOBİ'lerine kadar yüzlerce şirketin evden çalışmaya başlaması ile evden konferans sistemlerine ilginin artmasını değerlendiren teknoloji firması Bircom’un CEO’su Can İlkhan, “Toplantı ve etkinliklerin askıya alınması ve evden çalışma zorunluluğu yeni trend evden çalışma sistemini gündeme yerleştirdi.

 

 

Şirketler, çalışanlar arasındaki ilişkileri ve toplantılarının evrimini kolaylaştıran çalışma alanları tasarlamaya devam ediyor. Şirketler, esneklik, uzaktan çalışma ve her yerden ulaşılabilir olma taleplerini karşılamak için çalışma alanları tasarlıyor. Giderek daha fazla insan hem ofiste hem de ofis dışında çalışıyor ve bugün uzaktan çok fazla iş yapılıyor” dedi.   

 

EVDEN ETKİN ŞEKİLDE ÇALIŞMAYI SAĞLAYAN TEKNOLOJİLER GÖZDE OLDU

 

 

Orta ve büyük ölçekteki şirketlerden holdinglere, üniversitelerden banka sektörü ve finansçılara kadar tüm üretici ve hizmet sektörlerinin olası kriz senaryolarına karşı tedbirler almaya başladığına dikkat çeken İlkhan “Henüz uygulama alanları yaygınlaşmayan ancak pratikte uygulanabilen uzaktan erişim imkanı sağlayan video konferans sistemlerine ve çalışanlara evden çalışma senaryolarına karşı hazırlık yapılıyor. Kişisel teması en aza indirirken hepimiz günlük alışkanlıklarımızı değiştirdikçe, milyonlarca kişi evde uzun süre fiziksel izolasyonla karşı karşıya kaldı.

 

 

 

Nüfusun ezici bir çoğunluğu sağlıklı ve üretken olmakla kalmayıp, aynı zamanda herkesin evden etkin bir şekilde çalışmasını sağlayan teknolojiler büyük ölçüde yerinde. Tüm gözler ve kulaklar, teknolojilerin uzun süre boyunca iş sürekliliğini sürdürmesini sağlayan anahtar olarak video işbirliğine ve birleşik iletişime yöneliyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.