Sanat cebe girdi

Sanat cebe girdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizasyonunda Instagram’da yürütülen 'Sanat Cepte' programına Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan katıldı. Karahan, türküler, napoliten ve aryalardan en seçkin örnekleri izleyenler için seslendirdi.

Tenor Oğuz Sırmalı'nın sunuculuğunda gerçekleştirilen Instagram'dan canlı yayın dizilerinin ilkine tenor Murat Karahan Ankara Opera binasından katıldı. Karahan, ‘Sabahın Seherinde’, ‘Yalgızam Yalgız’ ile napoliten ve aryalardan seçkiler seslendirdi.

Türkiye'nin her bölgesinde onlarca, yüzlerce türkü olduğunu ve bunları çok severek seslendirdiğini kaydeden Karahan, bu türküleri gelecek günlerde de sık sık söylemeye devam edeceğini belirtti.

Bakanlığın vatandaşları sanattan uzak tutmamak için 'Sanat Cepte' uygulamasında birçok sanatçıyı sevenleriyle buluşturacaklarını dile getiren Karahan, bu keyifli uygulamayı herkesin takip etmesini istedi.

 

HER SANAT DALI YER ALIYOR

‘Sanat Cepte’ programında sanatçılar, 15-20 dakikalık performanslar sahneleyecek.

Bugünden itibaren pazar günleri hariç her gün saat 11.00 ve 16.00'da oyuncu ve sanatçılarla yeni bir canlı yayın dizisi gerçekleştirilecek.

Tiyatro, opera, bale ve müzik alanlarında önemli çalışmalara imza atan sanatçıların canlı performanslarının yanı sıra uygulama ile çocuklara eğitmenlerce canlı bale eğitimleri de verilecek.

Canlı yayınların kayıtlarına "Sanat Cepte" ve Bakanlığın YouTube kanalından erişilebilecek.



BU HAFTANIN PROGRAMI

Program kapsamında 22 Nisan Çarşamba saat 11.00'de Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt tarafından Moliere'in Cimri, saat 16.00'da Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü ve oyuncusu Arzu Tan tarafından Haldun Taner'in "Keşanlı Ali Destanı" oyunundan bölümler sunulacak.

23 Nisan Perşembe saat 11.00'de Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü ve oyuncusu Alpay Aksum'un, Cevat Fehmi Başkut'un Buzlar Çözülmeden oyunundan, saat 16.00'da ise Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu Osman N. Ercan'ın, Necip Fazıl Kısakürek'in Reis Bey oyunundan bölümler izlenebilecek.

24 Nisan Cuma saat 11.00'de İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosundan Serkan Çağrı klarnet, saat 16.00'da ise İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğundan Göksel Baktagir kanun dinletisi sunacak.

25 Nisan Cumartesi saat 11.00'de Ankara Devlet Opera ve Balesinden çocuk balesi eğitmeni Ömür Uyanık'ın, saat 16.00'da ise İstanbul Devlet Opera ve Balesinden tenor Hakan Aysev'in programları izlenebilecek.

 

 

1korona-130.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.