Sanat ile dolu seminer

Sanat ile dolu seminer

Açık Diyalog İstanbul’da yeni yılın ilk semineri Emre Zeytinoğlu ile 3 Ocak Cuma günü gerçekleşecek. İlk seminer ‘Sanat Ve Globalizyon’ konusunu ele alacak.

Açık Diyalog İstanbul sanatseverleri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Emre Zeytinoğlu önderliğinde 3 Ocak Cuma günü 18.00 -21.30 saatleri arasında ‘Sanat ve Globalizasyon’ isimli seminer gerçekleşecek. Katılımcılar 1990 sonrasındaki ‘sanat’ ve ‘özne’ tanımlarını ele alacak, bunları yeni bir ‘dünya siyaseti’, yeni ‘teknolojik gelişmeler’ ve yeni bir ‘felsefi alan’ içinden inceleyecek. Seminerde, ‘modern estetik’ ile ‘çağdaş sanat’ arasındaki kopmalar ve bağlantılar üzerinde de durulacak.

Üç bölümden olacak seminerin ilk bölümünde, ‘Çağdaş sanat’, dünya siyaseti ve ‘özne’ açısından değerlendirilecek ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, hangi yeni olanaklardan yararlandığı belirtilerek ‘estetik’ hakkında bir sorgulama gerçekleşecek.

 

 

İlk bölümde verilen bilgiler üzerinden örnekler gösterilecek ve bu sanat yapıtlarının estetik ve felsefi referanslar ile ilişkileri üzerine detaylıca konuşulacak. Bu ilişkiler, yine Yunan felsefesinden başlayarak, günümüze kadarki dönemlerde ortaya çıkan ‘felsefe ve sanat’ alanını kapsayacak.

 

 

 

Sonuç bölümünde ise, yapıtlardan verilen örnekler çoğaltılacak ve daha önce derslerde sunulan bilgiler çerçevesinde, bunlar hakkında yorumlara ve tartışmalara geçilerek seminer sona erecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.