Sanatçı Ahmet Yeşil’in sergisi açıldı

Sanatçı Ahmet Yeşil’in sergisi açıldı

1979’dan bu yana sayısız sergiye imza atan Türk Resim tarihinin önemli sanatçılarından Ahmet Yeşil, 40. Sanat Yılı’nda açtığı ‘Sesler ve İzler’ temalı sergisini izleyicilerle buluşturuyor.

40 yıldır sanatı hayatı, hayatı sanatı, atölyesi mabedi olan, bugüne kadar 110 kişisel sergi açmış, 300 karma ve yarışma sergisine katılmış ve 24 ödül alan sanatçı Ahmet Yeşil, tam anlamıyla ‘nev-i şahsına münhasır’ olarak tanımlanabilecek bir fırçaya sahip. Özellikle ve ısrarla belirtilmesi gereken nokta ise, dünyadaki hiçbir sanatçıyla karşılaştırılamayacak ve Ahmet Yeşil tarzı olarak anılan görsel bir dil yaratmış olması.

 

YARATMA BİR BAŞKALDIRIDIR

 

Ulusal ve uluslararası müze, kurum ve özel koleksiyonlarda onlarca eseri bulunan Ahmet Yeşil, ‘Sesler ve İzler” serisini  “Yaratmanın yaşama karşı başkaldırı olduğu inancıyla, yaşanılan gerçekten kendi gerçeğimi yaratarak çoğalmaya çalışıyorum, sonsuzluğun içinde bilinmeyen boşluklara yaşam izlerimi koyuyorum’  diyerek  anlatıyor.

 

Sanatçının, 40 yıllık sanat serüveninin seslerini duyumsamak, izlerini takip etmek isteyen sanatseverler 19 Ekim – 9 Kasım 2019 tarihleri arasında Galeri Diani’yi ziyaret edebilir.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.