Sanatçı çocuklara özel

Sanatçı çocuklara özel

Arter Öğrenme Programında çocuklar 1 Şubat’ta ‘Hikâyeden Heykele’ atölyesinde Arter’de sergilenen eserlerin kendilerinde uyandırdığı duyguları heykellere dönüştürecek; 15 Şubat’ta ise ‘Eller Ne Yapıyor?’ atölyesinde kendi eserlerini meydana getirecekler.

1 Şubat Cumartesi günü 11:30’da Arter Atölye’de gerçekleştirilecek “Hikâyeden Heykele” başlıklı atölye çalışması, 4–6 yaş katılımcılara yönelik düzenlenecek.

 

Sergi gezmek nasıl bir duygu? Mutlu, meraklı, şaşkın, öfkeli, heyecanlı, neşeli, çılgın… Duyguları ve hayalleri, eğlenceli ve rengârenk malzemelerle bir araya getiren bu atölye çalışmasında çocuklar, Arter’de sergilenen eserleri hikâyeleştirip bu eserlerin kendilerinde uyandırdığı duyguları heykellere dönüştürecekler. Boyalar, tüyler, şöniller, parlak kâğıtlar ve çeşitli malzemelerle hayata geçirilecek heykellerin üretiminde eşlikçileri, çocuklara asistanlık edecek.

 

15 Şubat Cumartesi günü 11:30’da Arter Atölye’de gerçekleştirilecek “Eller Ne Yapıyor?” başlıklı atölye çalışması ise, 6–9 yaş grubuna hitap ediyor.

 

Atölye çalışması, Arter’in güncel sergileri kapsamında sergilenen yapıtlarda karşımıza çıkan “hareket hâlindeki eller”i çıkış noktası olarak alıyor. Atölye kapsamında katılımcılar önce bu temayla ilişki kuran eserlerle karşılaşıp ellerin hareketini, sanatçıların ellerini nasıl kullandıklarını ve malzemelerin doğasını araştıracak; ardından yumuşak, sert, tüylü, kalın, ince gibi çeşitli niteliklere sahip malzemeleri elleriyle dönüştürecekler. Kesip yapıştıracak, eğip bükecek, parmaklarıyla boyayacak ve oluşturacakları eserlerle kendi ifade dillerini keşfedecekler.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.