Sanatçı gözüyle dünya sorunları

Sanatçı gözüyle dünya sorunları

Sanatçı Erdoğan Zümrütoğlu, son dönem işlerinden oluşan “Kutsal Pazarlık” adlı kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Farklı dünya görüşlerinin sunulduğu evrensel ve ufuk açıcı bir platform yaratmayı amaçlayan Beyoğlu’nda bulunan Pilevneli Galeri,   Erdoğan Zümrütoğlu’nun “Kutsal Pazarlık “ adlı sergisine 30 Kasım Perşembe günü  kapılarını açıyor.

 

Zümrütoğlu’nun doğduğu, çalıştığı ve yaşadığı ülkenin içinde bulunduğu kendine özgü ve tarihsel koşullar resimlerine yansır. Sanatçı işlerinde, küreselleşmiş modernite olgusuna karşı doğal bir refleks geliştirir. Uluslararası bu dalgaya karşı ortaya çıkan bu dürtü, Zümrütoğlu’nun işlerinde ön plana çıkan gerilimin bir başka boyutudur. Bu gerilimi, mevcut hukuksal ve yönetimsel gerçeklerinin empoze ettiği kısıtlamalar ve ülkenin sahip olduğu laik değerler arasındaki gerilim olarak da tanımlamak mümkündür.

 

İstanbul ve Berlin’de yaşayan Zümrütoğlu’nun büyük, orta ve küçük ölçekli tuvallerinden oluşan sergi 13 Ocak’a kadar görülebilir.  


Siyasetcafe.com

1511341895_erdog__an_zu__mru__tog__lu___deg__il.jpg

 

1511341723_2___erdog__an_zu__mru__tog__lu___fotog__raf_serkan_eldelekliog__lu.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.