'Sandığa hile karıştırılacak' iddiasını teyit eden belge ortaya çıktı

'Sandığa hile karıştırılacak' iddiasını teyit eden belge ortaya çıktı

Vatandaş kapatılan Twitter'ı konuşurken, yerel seçimlere sayılı günler kala 'Sandığa hile karıştırılacağı” yönündeki iddiaları teyit eden bir belge ortaya çıktı.

İstanbul'da Seçim Kurulu’na başvuran AK Partililer, sandıkta görev yapacak öğretmenlerin listesini istemesi, seçimlerde hile kuşkusu yarattı.


İddialara göre, İstanbul’da Seçim Kurulu’na başvuran AK Parti yetkilileri, kuruldan, sandıklarda görev yapacak öğretmenlerin listesini istedi. Ancak Seçim Kurulu yetkilileri, suç olduğu için bunu parti yetkililerine veremeyeceklerini belirtti.

Bunun üzerine, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran AK Parti yetkilileri, sandıklarda görev yapacak öğretmenlerin tespit edilip partiye iletilmesini istedi. Bu başvuru üzerine, 19 Mart 2014 tarihinde, İstanbul genelindeki okullara “ivedi’’ yazısı gönderen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, mahalli seçimlerde görevi bulunan tüm idareciler ve öğretmenlerin listesini istedi. Okul yetkilileri, sandıklarda görevi bulunan tüm öğretmenlerin listesini hazırlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi.

SEÇİM KURULU “DUR’’ DEDİ

Ancak bu gelişmeden haberdar olan Seçim Kurulu, bunun suç olduğunu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. Bunun üzerine, aynı günün akşamı, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri okullara yeni bir yazı göndererek, sandıklarda görevli personelin isimlerinin bildirilmesi talebinden vazgeçtiklerini bildirdi.

Yaşanan bu gelişmeler ise, akıllara “Sandıklara hile mi karıştırılacak? Sandıklarda görevli memurlara, öğretmenlere baskı mı yapılacak’’ sorularını getirdi. Bu arada, Yüksek Seçim Kurulu kaynakları, konunun yakından takip edildiğini kaydettiler. Kaynaklar, seçimlerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için hazırlıkların sürdüğünü ve yoğun çaba sarfedildiğini ifade ettiler.

Kaynak: Taraf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.