Şanlıurfa'da skandal görüntüler! Bayrak açıp şeriat istediler

Şanlıurfa'da skandal görüntüler! Bayrak açıp şeriat istediler

Şanlıurfa'da Köklü Değişim isimli oluşum, tekbir getirip bayraklar sallayarak şeriat çağrısı yaptı.

Kadir gecesi münasebetiyle Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde toplanan bir grup, siyah tevhid bayrakları açarak şeriat çağrısında bulundu.

Kendilerine "Köklü Değişim" ismini veren grubun etkinliğine çok sayıda kişi katıldı. Balıklıgöl'ü ziyarete gelen vatandaşlar, grubun eylemini telefonlarıyla kaydetti.

İslam tarihinde önemli bir yeri olan siyah Kelime-i Tevhid bayrakları son yıllarda IŞİD ve El Kaide gibi terör grupları tarafından yaygın olarak kullanılıyor.

Basın açıklaması yapan grup, "İslam Şeriatı'nı tatbik edecek Raşidi Hilafet Devleti'nin kurulması için hep birlikte elleri semaya açıp amin dedik" ifadeleriyle şeriat çağrısı yaptı.

 

dddd.png

 

MURAT BARDAKÇI'NIN SİYAH TEVHİD BAYRAĞI YORUMU


'Hazreti Muhammed'in "râye" ismi verilen bayrağı siyah olduğu için cihad bayrakları Abbasîler'den itibaren hep siyah renkte olmuş ve Abbasîler ile mücadele eden son Emevî Halifesi İkinci Mervan'ın kırmızı bayrak açmasının dışında bu gelenek günümüze kadar devam etmiştir. Bugün cihad iddiasında bulunan el Kaide'den IŞİD'e kadar ne kadar örgüt varsa, hepsi aynı gelenek uyarınca siyah bayrak kullanırlar.

 

Şimdi, IŞİD'in siyah bayrağının üzerinde yazılı olan sözleri ve bayrağın özelliğini anlatayım:

 

Bayrakta "kelime-i tevhid", yani "Allah'tan başka Tanrı yoktur; Muhammed Allah'ın elçisidir" demek olan "Lâ İlâhe İllallah Muhammedun Resulullah" sözleri yazılıdır. "Kelime-i tevhid", İslâm'ın esasını teşkil eden tevhid kavramının ifadesidir; bugüne kadar hat levhalarından taş işçiliğine, ilâhilerden zikirlere ve bayraklara kadar birçok yerde kullanılmıştır, meselâ, Suudi Arabistan'ın yeşil renkli bayrağının üzerinde de kelime-i tevhid vardır.

IŞİD'in bayrağının üst tarafındaki satırda kelime-i tevhidin "Lâ İlâhe İllallah" şeklindeki ilk kısmı, alttaki dairede de ikinci bölümü, yani "Muhammedun Resulullah" ibâresi vardır ve işte bu daire, Hazreti Muhammed'in mührünün oraya monte edilmiş şeklidir.'



Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.