Şanlıurfa'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi

Şanlıurfa'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından hayatını kaybedenlerin sayısının 17'ye yükseldiğini duyurdu.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, A Haber'de şehri vuran sel felaketi ile ilgili son durumu açıkladı.

Beyazgül, "Urfa'da yaraları sarma dönemine girdik. Evlerin içine kadar çamurlar girdi. Mahallelerimizde bazı yollar kapalıydı açtık bunları. Vidanjörlerle evlerin içlerinde çalışmaya başladık." dedi.

 

VEFAT SAYISI KAÇ OLDU?

 

Bilançoyu duyuran Abidin Beyazgül, "Vefat sayısı 12 idi. 3 kaybımız vardı. Bugün sabah bir vefat daha gerçekleşti. Rakam 13 oldu. 2 tane de kayıp kişi aranmakta." şeklinde konuştu.

 

"ŞANLIURFA BU BOYUTTA YAĞIŞ ALMAMIŞTI"

 

Beyazgül şunları ifade etti:

 

"Yağmur 1 gece önce çok şiddetli yağdı ve uyarıları yaptık. Ancak bu beklenmedik bir büyüklükte bir afet oldu. Vatandaşlarımıza AFAD'dan gelen Meteorolojiden gelen bilgiler paylaşıldı. Ancak bütün bunlara rağmen bu boyutta Urfa şuana kadar hiçbir şekilde yağış almamıştı.

 

"SULAR BİNALARIN 2-3 METRE YÜKSEĞİNE ÇIKTI"

 

3 deremiz vardı. Bu dereler taştı ve etrafındaki binaların 2-3 metre yüksekliğine kadar sular yükseldi. Çünkü suların aktığı köprülerin altına sürüklenen araçlarla kapandı. Bu böyle olunca afetin büyüklüğü daha da arttı.

 

CAN KAYBI 17 OLDU

 

Bu açıklama ardından Şanlıurfa'da AVM'de kaybolan bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı ve can kaybı Adıyaman'dakilerle birlikte 17'ye çıktı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.